CAMINADA, PEDALADA I CURSES POPULARS PER PAÏR ELS TURRONS – 2024

Cadascuna de les seccions, realitzarà una ruta diferent, adaptada a cadascuna de les necessitats.

Diumenge dia 14 de gener de 2024


CAMINADA

Hora de sortida: A 2/4 nou del mati de davant de la FECA Ctra. Sant Marti Sarroca, 2, amb cotxes particulars, o  a les 9 del matí,  de l’aparcament del Km. 25 de la carretera  de la Llacuna. (Serra de la Llacuna. Trencall a Pontons )

Per raons de sostenibilitat i ecològiques, cal optimitzar el cotxes omplint totes les places.

Dificultat: Fàcil.

Kilòmetres a peu: 10 km. aproximadament.

Desnivell: 317 positiu metres

L’excursió que us proposem enguany, es una mica el retorn als orígens, doncs és en aquest lloc que l’excursionisme penedesenc, feia les primeres escalades a la Roca del Frare protagonitzades per en Jaume Vinyals, “Pastoret”  i Josep Ferret, era el 12 de setembre de l’any 1.948. També en el mateix indret es redescobria la cova de les Rondes any 1.956.

Esmorzarem a la font Cuitora, molt popular a la Llacuna, nom que ens indica que l’aigua de la font servia per coura bé els llegums, malauradament per culpa de la greu sequera que patim els darrers anys, la font no raja.

Visitarem les restes del castell de Vilademager,  i la ben conservada església de Sant Pere de Vilademager romànica del segle X.

    

Continuarem cap a la cova de la Roca del Frare o  de les Rondes, redescoberta per membres de la Joventut Excursionista Vilafranquina L’any 1956, amb les indicacions que els va proporcionar en Miquel , el propietari de Cal Marquet, avui en dia és el càmping.

Passarem a frec de l’esvelta agulla rocosa de la Roca del Frare. Aquesta agulla va ser assolida per primera vegada pels escaladors  vilafranquins en Jaume Vinyals “ Pastoret” i Josep Ferret el dia 12 de setembre de 1.948.

El dia 2 d’abril de 1.966, coincidint amb el X aniversari de l’entitat, Agrupació Excursionista Catalunya a Vilafranca, es va fer una col·lecta de plats, culleres, i estris d’alumini entre els associats,  a fi de fondre una imatge de la Mare de Déu de Montserrat i entronitzar-la al cim de la Roca del Frare a semblança de la que hi ha al cim del Cavall Bernat.

Cal esmentar també que en el seu cim, es va oficiar  el casament dels consocis del CEP Sete Udina (DEP) I Marga Carceller, cal dir que en el cim nomes hi varen pujar per manca d’espai  els nuvis i el llavors diaca en Sisco Pardo, posteriorment bisbe de Girona (DEP.

El retorn als cotxes el farem seguint la carena de la serra de la Llacuna pel camí de la serra


BICICLETA

PAIR TORRONS FONT CUITORA I PLANA D’ANCOSA

14 DE GENER DE 2024
5-6 HORES
APROXIMADAMENT 35 KM

07:30 H
PARQUING DEL COMPLEX AQUATIC
( btt)

Nivell físic i nivell tècnic: Mitjà
Casc, estris per averies, esmorzar i beguda
Cotxes particulars

Sortirem a les 7:30 del pàrquing del Complex aquàtic en cotxes fins al Coll de Carbons, prop de La Llacuna i sota el puig Castellar. Començarem a pedalar, primer per carretera i després per pista fins al Castell de Vilademager i de baixada fins a La Llacuna i la font Cuitora, on esmorzarem amb els caminaires i els corredors del CEP. Tornarem a pedalar fins a trobar el camí que ens portarà a l’antic convent de la Plana d’Ancosa i al roure mil·lenari. Seguirem pedalant per la Plana d’Ancosa per camins bons, però pedragosos fins al Coll del Pinar de la Costa i d’aquí al Coll de la Rimbalda, més endavant al peu del puig Castellar per baixar de tornada fins al Coll de Carbons. La sortida té aproximadament 35 km, totalment ciclables, però de certa exigència. El recorregut es pot modificar sobre la marxa per motius d’horaris o imprevistos


CURSES

Sortirem del Parking al km25 de la carretera de la llacuna. Sortim en direcció al castell de Vilademàger-font cuitora (esmorzar)- i cap al pàrquing de nou.

RUTA: Garmin Connect

NOTES:

El CEP convida a tots el participants a esmorzar amb pa amb tomàquet i embotit.

Cal inscripció prèvia per poder participar, a fi de que no sobri ni falti  menjar ni beguda per  tots el participants.

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.