Caminada per a col·locar el pessebre de muntanya

Roca Regina pel barranc del Bosc

 

Localització

La Roca Regina és un cingle i cim de 717m d’alçada situat en el terme municipal de Castell de Mur, dins de l’antic municipi de Guàrdia de Tremp, al Pallars Jussà.

Es tracta d’una espectacular paret de pedra rogenca visible en el costat de ponent del congost de Terradets.

És molt a prop del Congost de terradets damunt del Barranc del Bosc en el seu darrer tros, just abans d’afluïr en la Noguera Pallaresa.

 

Itinerari

L’autocar ens deixarà al restaurant Hotel -Terradets des d’on començarem l’excursió.

Hi ha un camí que segueix pel costat de la carretera i en arribar al pont nou de Monares girarem a l’esquerra per creuar el pantà. Caminarem per l’antiga carretera.

Passarem per sota de dos túnels i tornem a passar per damunt d’un altre pont (presa del pantà de Terrades)

Al cap de poc,  trobem un plafó informatiu que ens informa  del camí que seguirem. Creuem la carretera aprop de la sortida del túnel de la C-13 per agafar el barranc del Bosc. El camí comença pujant i anirem agafant alçada deixant el torrent a la nostra dreta. Després, el camí va entre vegetació espessa, roures, cireres d’arboç, boixos i arítjol . Al cap de 35 min  aproximadament , el camí  fa una forta pendent de baixada per anar a trobar el torrent i  poder creuar-lo.

Comença el sender de pujada tot fent ziga zagues  pel costat de la imponent Roca Regina fins que arribem a un collet (583m) al llom del Serrat Pedregós. Anem cap a la dreta que ens porta cap al cim de la Roca Regina (727m)

Cal arribar al final del camí ( el corriol acaba de cop en estimball) per obtenir unes vistes increïbes de l’estret de terradets.

Davant veiem el Montsec de Rúbies  i més avall, els Cingles del Valentí . Cap al sud podem veure la via del tren dels Llacs i el pont sobre el barranc del Bosc.

Desfem el mateix camí fins arribar altre cop al coll i girem a la dreta per trobar una pista que en 25 minuts ens portarà fins a l’estació de tren de Cellers i després al Hotel- restaurant on ens espera un bon àpat de Nadal.

Fi de l’excursió

 

Informació

Hora i lloc de sortida: 06:30h, estació d’autobussos de Vilafranca.

Inici de l’excursió: 09:15h

Hora i lloc del dinar: 13:45h al restaurant Hotel-Terradets

Cal portar: Aigua i esmorzar.

Durada de la caminada: 03:15h sense comptar parades.

Els preus inclouen dinar i bus. Les inscripcions ens poden realitzar a través de la web o bé de la secretaria del CEP, a excepció de la infantil, que només es podrà efectuar a la secretaria.

Preu SOCI: 26€

Preu NO SOCI: 30€

Preu infantil (fins a 12 anys): 18,50€. Aquesta modalitat d’inscripció només es pot realitzar presencialment a la secretaria del CEP.

 

Podeu consultar el fulletó de la sortida fent clic aquí.

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.