Caminades Esportives. Cims de l’Infierno Occidental i Central

SORTIDA CAMINADES ESPORTIVES A PANTICOSA

Cims de l’Infierno Occidental i Central

DIES 22 I 23 DE JULIOL

Ascensió a uns dels pics de 3.000 metres més emblemàtics del Pirineu Aragonès. Es tracta d’una ruta feta en dos dies per a poder gaudir millor del paisatge i no ser tant pesada l’aproximació i retorn amb cotxe.

Nivell: es tracte d’una sortida al Pirineu i caldrà estar en bona forma física per caminar a bon ritme i amb seguretat en un mateix.

No és una ascenció difícil però si que caldrà no tenir por a aquests tipus d’ascencions.

Material: es aconsellable portar els pals desplegables i grampons d’estiu per si trobem alguna placa de neu. Sac de roba pel refugi i roba térmica i impermeable.

 

1er dia

Sortida de Vilafranca a les 7.00 del matí.

Un cop a Baños de Panticosa sortirem des de la Casa de Piedra seguint les marques del sender GR-11 que s’enfila per un camí molt bonic que va remuntant el curs del riu Caldarés, es tracta d’un recorregut on anirem trobant diferents salts d’aigua i tolls  fins arribar al Refugi de los Ibones de Bachimaña, construït l’any 2012 i situat a 2.200 metres d’alçada. Aquest refugi és un autèntic luxe pels muntanyencs ja que compta amb sala amb taquilles per a deixar bótes i material, taquilles a l’habitació, dutxes d’aigua calenta a les habitacions i  espais àmplis i còmodes. Aquí farem nit en règim de mitja pensió.

Si hi ha temps i ganes, per la tarda es pot pujar el cim de Peña Xuans  (2.838) que està apropet del refugi.

Temps de recorregut amb  aturades: 2 hores 30 minuts

Distancia: 3,27 Km.

Ascens acumulat: 538 m.

Caldà portar l’esmorçar, el dinar, aigua i el necessari per la ruta

 

2n dia

Itinerari: Refugi de los Ibones de Bachimaña-Ibones Azules-Collado de los Infiernos-Picos del Infierno-Collado Pondiellos-Baños de Panticosa

L’endemà esmorzarem al refugi per sortir a caminar a les 8 h del refugi tot seguint les marques del GR-11. Seguirem aquest sender  fins el coll de los Infiernos (2.722 m. alt.). A collado de Infiernos, acaba la part més excursonista de la ruta i apartir d’ara comença la part més muntanyenca de l’ascensió. Tot i que seguirem un corriolet serà necessari ajudar-nos amb les mans en algún punt, però no hi ha cap pas difícil. Assolirem la cresta i pujarem el pic de l’Infierno Occidental i desprès el Central, que és el més alt dels tres pics. Des del Pic de l’infierno Central es baixa a un collet per seguir el descens d’uns 150 metres per un senderó amb terreny una mica trencat. Després anem flanquejant en diagonal per les pedreres , seguint el senderó que ens durà al collado Saretas, situat entre els pics Arnales i Pondiellos. D’aquest coll anirem flanquejant fins arrivar al collado Pondiellos. A partir d’aqui ens queda la part de baixada menys tècnica però més llarga. Seguirem les fites tot baixant per tarteres i entre blocs de roca, fins trobar el sender que baixa del Garmo Negro. Acabarem l’excursió a la zona d’aparcament del llac dels Baños de Panticosa.

Temps de recorregut en moviment: 6 hores.

Temps de recorregut amb aturades: 9 hores.

Distancia: 11,4 Km.

Ascens Acumulat: 911 m.

Caldà portar: el dinar, aigua i tot el necessari per la ruta.

Preu: Refugi de Bachimaña mitjà pensió per federats: 30€  (Només inscripcions a secretaria del CEP de forma presencial).

Preu: Refugi de Bachimaña mitjà pensió per NO federats: 46€ (Inclou assegurança temporal pels 2 dies).

Sortida limitada a 15 places.

Límit d’inscripció el dia 15 de juny.

És imprescindible l’assegurança de la FEEC HABILITADA per poder tenir el descompte de la Federació.

Per a més info trucar al 938172241 en horari de secretaria.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.