CAMINADES ESPORTIVES – RUTA CIRCULAR Pic de Certascan

La ruta està al Pirineu de Lleida, a la comarca del Pallars Sobirà, dins dels Parc Natural de l’Alt Pirineu. És una ruta molt maca amb sortida des de la Presa de Montalto en la que remuntarem per un corriol que ens portarà al pla de Boavi i als estanys de Romedo de Baix i de Dalt fins arribar al refugi guardat de Certascan on farem nit. Per la tarda podrem passejar per l’entorn i gaudir de l’Estany de Certascan què és el més gran i profund dels Pirineus.

A l’endemà pujarem al Coll de Certascan per una fàcil canal fins el collet que separa els dos cims del Pic de Certascan (en cas que hi hagués neu a la canal pujaríem per la ruta clàssica). Desprès de coronar les dues puntes del cim de Certascan (el Nord (2840m) i el Sud (2853) baixarem fins el Coll de Certascan. Si hi han ganes i es va be de temps també podem assolir els cims de l’Agulla de Guerossos (2678m) i el Pic de Guerossos (2734m).

Tornarem al refugi a recollir els estris que no em necessitat per l’ascensió i baixarem pel camí de Llurri que ens deixarà altre cop a la Presa de Montalto.

Aquesta és una ruta circular pel cor del parc Natural de l’Alt Pirineu on podrem gaudir de paisatges espectaculars, si tenim sort de la seva fauna i sobretot dels seus rius i estanys, és per aquest motiu que des del parc ens demanen que siguem molt respectuosos amb el territori i que el bany està prohibit als estanys d’alta muntanya. Les cremes solars, els repel·lents d’insectes i/o les toxines presents a la nostra pell afecten de forma severa els amfibis.

Dades tècniques del recorregut
Dificultat tècnica: Fàcil/moderada
Altura cim: 2.853 metres
Recorregut i desnivell:
Dissabte dia 2: 10 km recorregut +979 m
Diumenge dia 3: 13 km recorregut + 617m -943 m
Punt de trobada: a les 06:30 del matí del pàrquing del CAP Vilafranca Nord
Places: 25 (cal inscriure’s abans del dimecres dia 16 de juny a la pàgina web o a la secretaria del Centre.)

Es tracta d’una sortida de muntanya i cal estar en possessió de la llicencia federativa, mínim en la modalitat A i B. En cas de no tenir-la el CEP us la pot facilitar per aquesta sortida.

Inscripcions i altre informació:
La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.

Per realitzar l’activitat cal inscriure’s, per tot, abans del dimecres dia 16 de juny a la pàgina web o a la secretaria del Centre.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altra de diferent, ja sigui a la mateixa zona o en qualsevol altre lloc, en qualsevol moment i per acord d’una majoria dels participants si aquesta és la seva voluntat o les circumstàncies així ho aconsellen.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.