CAMINADES ESPORTIVES-Volta al Midi d’Ossau

AFORAMENT MÀXIM ASSOLIT, INSCRIPCIONS TANCADES

La volta del Midi d’Ossau és una ruta de les més clàssiques excursions pirinenques que podem fer. El pic del Midi d’Ossau està situat íntegrament al vessant francès del Pirineu Aragonès, s’alça a poc més de 4 km de la frontera espanyola, i sense ser un dels cims més grans del Pirineu és una muntanya espectacular amb una silueta inconfusible i majestuosa molt fàcil d’identificar.

Amb aquesta travessa circular gaudirem d’unes vistes espectaculars d’aquest cim icònic del Pirineu, el veurem pels seus 4 costats, i  coneixerem l’espectacularitat dels seus paisatges. No us la podeu perdre! és un regal per als sentits.

Començarem i acabarem el recorregut a l’aparcament del Port del Portalet i dormirem al refugi d’Ayous.

DISSABTE 30 DE SETEMBRE
Recorregut total de l’etapa: 16,00 km
Desnivell total de l’etapa: +1068m. -822
Temps aproximat: 7 hores
Sortirem del port de Portalet (1.750 m.), passarem pel preciós refugi francés La Pombie (2.032 m.), pujarem fins el coll de Souzon (2.100 m.)  per baixar fins el Lac de Bious Artigues (1.416 m.), agafarem el GR10 per arribar al refugi d’Ayous (1.980 m.)

Dormirem en règim de mitjà pensió al refugi d’Ayous, un confortable i autentic refugi d’alta muntanya amb vistes privilegiades al cim del Midi. Aquí podreu demanar picnic per l’endemà i el que us calgui.

Si us plau, per menús especials podeu notificar-ho al fer la inscripció.

ULL! no està equipat per al pagament amb targeta de crèdit, tot el que consumiu s’haurà de pagar en metàlic. No hi ha dutxa i s’ha de portar el teu paper higiènic, sabó i cosmètica ecològica. Per dormir caldrà potar un sac prim o un llençol.

DIUMENGE 1 D’OCTUBRE
Recorregut total de l’etapa: 14,00 km
Desnivell total de l’etapa: +795m. -959
Temps aproximat: 6 hores
Sortirem del refugi d’Ayous (1.980) i comencem en descens tot passant per varis estanys Lac Bersau (2103 m.) i Lac Casterau (1943 m), després pujarem fins el Lac Peyreget (2070 m.) i coll de Peyraget (2.320 m.) des d’aquest coll, i sense cap dificultat tècnica, pujarem el cim de Peyraget (2.487 m.) des d’on tindrem una visió molt maca del Midi d’Ossau. Continuarem la marxa amb una petita pujada al Col de L’Iou (2194 m.) per acabar baixant fins el Port de Portalet on donarem per acabada la ruta.

Dades tècniques del recorregut
Dificultat tècnica: Moderada
Altura cim Peyraget: 2.487 metres
Dormir: Refugi d’Ayous
Punt de trobada: a les 06:00 del matí del pàrquing del CAP Vilafranca Nord
Places: 15 cal inscriure’s abans del dimecres dia 20 de setembre a la pàgina web o a la secretaria del Centre.
Es tracta d’una sortida de muntanya i és obligatori estar en possessió de la llicencia federativa, mínim en la modalitat A i B. En cas de no tenir-la el CEP us la podem tramitar per aquesta sortida.

PREU PER A SOCIS DEL CEP
Mitja pensió (dormir, sopar i esmorzar) 45,00 €
PREU PER A NO SOCIS DEL CEP
Mitja pensió (dormir, sopar i esmorzar) 53,00 €

Inscripcions i altre informació:
La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.
Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altra de diferent, ja sigui a la mateixa zona o en qualsevol altre lloc, en qualsevol moment i per acord d’una majoria dels participants si aquesta és la seva voluntat o les circumstàncies així ho aconsellen.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.