DAP – Massís de la Maladeta

Massís de la Maladeta

Informació general

Aquesta NO és una sortida guiada, els/les participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions meteorològiques amb les que es trobaran, han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència per al bon desenvolupament de l’activitat. 

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’emprèn sota la seva única i pròpia responsabilitat. 

Gràcies a les noves normatives referents a la COVID-19 podem reiniciar l’activitat a la muntanya. És així que hem pensat en realitzar una primera sortida DAP al Massís de la Maladeta.

La idea d’aquest cap de setmana és de retornar a fer activitat plegades, de motivar a fer sortides d’alta muntanya i sobretot de fer cames!!

Una prèvia

El massís de la Maladeta o Maleïdes és el massís muntanyenc amb major altura dels Pirineus. Està situat en la part central de la serralada (a Aragó), lleugerament al sud de la divisòria d’aigües. Al nord es troba la capçalera de la vall de Benasc, i al sud descendeix la vall de Vallibierna.

La seva orientació és de NO-ES, estant la seva cota més septentrional en la Tuca Blanca de Paderna (2.847m), i la més meridional en el Pic Russell (3.207m). El Pic d’Aragüells (3.044m) és el seu tresmil més occidental, mentre que l’últim contrafort oriental que supera els 3.000m correspon al Tuc de Molières.

El cim més alt és el pic Aneto (3.403,5m). Altres cims importants són el Pic d’Alba (3118m), La Maladeta (3.308m), el Pic Maldito (3.356m), el Pic de Tesmpestats (3.290m) i el Pic de Russell (3.185m).

 

Divendres

Arribada amb cotxes a Hospital de Benasque. Sopar i dormir en furgos i vivacs. Motxilles preparades. 

 

Dissabte

Ens llevem i agafem el primer bus cap a La Besurta. 

Inici ruta La Besurta – Maladeta. 1500m desnivell positiu + 6,5km (només anada)

2 opcions: 

  • Cresta Portillons
  • Ruta normal per la glacera de la Maladeta

Trobada de tots els grups dalt la Maladeta i retorn junts fins el refugi La Renclusa. 

Inici aproximació al vivac Ibon de l’Escaleta 300m desnivell positiu + 6km. 

Menjar i dormir. 

 

Diumenge

Inici de ruta a la matinada cap al Tuc de Molières, seguim fins al Pic de Salenques i retornem a l’Ibon de l’Escaleta i fins la Besurta. 700m desnivell positiu + 13km 

Opcions: 

  • Pujada al Tuc de Molieres i retorn a l’Ibon
  • Pujada al Tuc de Molieres + Pic Salenques + Tuca de Barrancs i retorn a l’Ibon

Recollim material a l’Ibon i retornem a La Besurta per agafar el bus de tornada. 

Menjar i birres a Benasque, i cap a casa. 

 

Logística

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats, els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin. També es realitzarà un grup de gmail per poder facilitar informació i documents als/les participants. 

Es tracta d’una sortida que convinarà escalada i excursionisme, pel que cal estar en possessió de la llicència federativa, mínim en modalitat C.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altre de diferent depenent de la meteorologia o del número de participants. S’informarà amb la màxima antelació possible als/les participants de les possibles modificacions. 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.