ESQUÍ DE MUNTANYA – Massís del Néouvielle (França)

Per tancar la temporada de sortides hivernals del CEP ens desplaçarem fins al departament dels Alts Pirineus (França), al Massís del Néouvielle amb d’intenció de culminar el pic homònim de 3091m d’altitud. Si la meteorologia ho permet, des del cim podrem gaudir d’una gran panoràmica de cims imponents de banda i banda del Pirineu com el Pic de Midi de Bigorre, Pic des Trois Conseillers, Turó de Néouvielle, Pic Long, Monte Perdido, Cilindro de Marboré, Casco, Taillón i un llarg etcètera.

Accés

L’itinerari recomanat par l’aproximació es Vilafranca-Igualada-LLeida-Monzó-Ainsa-Tunel de Bielsa-Fabian. La carretera D929 que ens permetria arribar amb vehicle fins al llac d’Aubert sol estar tancada tot l’hivern, fins a meitat o finals de maig no hi haurà possibilitat que l’obrin. Cal esta atents durant els porpres dies per veure l’estat de la carretera. Altrament ens tocarà començar des de l’aparcament situat al trencall del llac d’Oule a la cota 1490m

Dissabte 27 d’abril

Nivell: Molt alt o perfeccionament

Desnivell: +1600 m

 

Sortirem de l’aparcament seguint la carretera, ens posarem els esquis de seguida. Cap a la cota 2070m deixem la carretera i girem cap a Nord per seguir la vall del mateix Estaragne.  Es una vall llarga i sempre es veu el cim, des d’aquí ens queden 100m de desnivell. Caldrà estar atents a algun tram delicat i arribarem a l’ampli cim on gaudirem d’unes magnifiques vistes. La baixada serà desfent el camí.

Diumenge 28 d’abril

Nivell: Molt alt o perfeccionament

Desnivell: +1600 m 

Sortirem del refugi d’Oredón en direcció del llac d’Aubert per una petita coma on trobem petits estanys  que conflueixen sota la presa de llac d’Aubert cota 2148 m inici de l’itinerari en època estival o molt avançada la primavera quan obren la pista a la circulació de vehicles. En aquest punt es remunta per una forat pendent per posteriorment sense perdre massa altura anar buscant  un pas a la base de la cresta NE del Ramougn, la Bretxa Barris. Seguim uns metres ja amb el Pic de Néouvielle visible, en direcció Oest cap a la evident i espectacular Bretxa de Chausenque i una vegada superada l’areta NE del Pic de Néouvielle ,deixem la direcció de la Bretxa i remuntem per la gelera per un terreny raonablement planer en direcció S cap al punt on haurem de deixar els esquí per pujar a peu per una petita cresta que ens portarà al cim del Néovielle de 3091m.

La baixada un cop recuperats els esquís es realitzar seguint el mateix itinerari de pujada.

Per la seguretat de tots els participants, es obligatori:

– Portar i saber utilitzar ARVA, pala i sonda.

– Portar i saber utilitzar el material de seguretat personal com són els grampons i el piolet.
– Estar en possessió de la llicència federativa modalitat D de l’any en curs 2019.

– Valorar que la condició física personal sigui adequada a les exigències de la sortida.

Qualsevol incompliment dels punts anteriors serà motiu per part de les persones que guien la sortida de demanar l’abandonament de l’activitat per tal de no perjudicar el grup.

Cada participant inscrit a la sortida subscriu i accepta els punts descrits.

El període d’inscripció pels SOCIS és del 10 fins al 24 d’abril del 2019 i els no socis del 17 al 24 d’abril

Per més informació podeu contactar a l’adreça de correu: esqui@cep.cat

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.