ESQUÍ DE MUNTANYA-Tuc de Vielha i Tuc de Parrós (Val d’Aran)

INSCRIPCIONS ESGOTADES

La primera sortida de la temporada del CEP ens portarà cap a la Val d’Aran.

  • Dissabte 13 de gener

Dissabte plantegem l’ascens voluntari  al Tuc de Vielha de 2.605m, un cim fàcil. Des de l’aparcament de la boca nord del túnel de Vielha 1370m. Anirem seguint el bosc fins a la cabana deth pontet. Allà abandonem el bosc i enfilem cap al port de Vielha, desprès d’una pendent un xic dreta, arribem al tuc.  Un cim amb vistes privilegiades a tota la Val i Vielha al fons. El cim és un gran mirador de les muntanyes Pallareses i Araneses amb les Maladetes i l’Aneto a tocar. Per tornar al cotxe, desfarem el camí que hem traçat. La ruta és molt bonica i ens permet gaudir de grans paisatges, però cal tenir en compte que s’ha de tenir i dominar tot el material de muntanya (ganivetes, grampons i sobretot les pells).

 

  • Diumenge 14 de gener

Dissabte plantegem l’ascens al Tuc de Parrós de 2.727m, un cim de dificultat mitjana-alta . Després d’esmorzar i recollir ens dirigirem cap a l’aparcament de Beret. Sortirem en direcció el cap dels clòsos a 2415m. Un cop arribats a aquet punt treurem pells i baixarem cap a la vall de Parros a 2200m on tornarem a posar pells per encarar la pala que ens portarà al cim tot vorejant per la dreta o esquerra (depenent de com estigui la neu) per arribar al Tuc de Parros de 2.727m. El descens el farem pel mateix camí de pujada fins  a l’aparcament de Beret. La ruta és molt bonica i ens permet gaudir del majestuos Maubèrme al costat. Cal tenir en compte que s’ha de tenir i dominar tot el material de muntanya (ganivetes, grampons i sobretot les pells, ja que de pujada haurem de posar i treure pells una vegada).

 

Allotjament, inscripcions i altre informació

L’allotjament serà al refugi Rosta de Salardú, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) cal portar, sac prim o llençol, el refugi disposa de mantes.

La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal passar el divendres abans pel local del CEP per tal d’optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles.

El punt de trobada dissabte a les 6:00 del matí a la benzinera Penedès. Qui no faci l’excursió de dissabte, haurà de procurar arribar abans de les 18:30 al refugi.

Cal portar-se l’esmorzar i el dinar de dissabte i també el dinar diumenge.

Per la seguretat de tots els participants, cal que tothom porti DVA, pala i sonda, sense descuidar el material de seguretat personal com són els grampons i el piolet.

Cal obligatòriament, estar en possessió de la llicència federativa de l’any en curs 2018, modalitat D.

El preu inclou, règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) al refugi.

El preu pels NO SOCIS es de 52€ i el preu pels SOCIS es de 47€.

Les places estan limitades a 15 participants, en preferència als socis/es de l’entitat.

El període d’inscripció pels SOCIS és del 27 de desembre del 2017 fins al 10 de gener del 2018 i els no socis del 3 de gener al 10 de gener.

Període inscripcions presencials a secretaria: del 27 de desembre del 2017 fins al 10 de gener del 2018.

Període inscripcions online: del 3 de gener al 10 de gener del 2018.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.