EXCURSIONISME – CIM PUIGSOU 993m. CINQUENA SORTIDA CICLE MERIDIÀ VERD

CIM DEL PUIGSOU  

El cim de Puigsou de 993 m.,  pertany a la Serralada Transversal Catalana a la comarca del Gironès, del que n’és la cota mes alta. Actualment unes antenes de telecomunicacions ocupen el seu cim. Aquest està tancat amb tanques metàl·liques i el piló del vèrtex en el seu interior. 

 

SANTUARI DE ROCACORBA  

Es un dels atractius d’aquesta excursió, doncs al cim no hi podem accedir. És el Santuari de la Mare de Deu de Rocacorba en origen era l’església del Castell i parròquia de Rocacorba.

Els documents més antic que es tenen del castell, data de l’any 1.065 en un testament de Guillem Grifrè. L’edifici  del santuari actual data del segle XVIII, i la Mare de Déu que s’hi venera és una Mare de Déu trobada, com la majoria dins d’una cova. Popularment se la coneix com a Mare de Deu de la Pera. 

Actualment el santuari és tancat i s’hi fa un aplec el dia de Pasqua Florida. Adossat a l’església,  hi ha  la casa de l’ermità que a la vegada  també gestionava l’hostatgeria, ara es reconvertit en refugi que gestiona l’Agrupament Escolta Sant Narcís de Girona.      

 

  -FI DE L’EXCURSIÓ-

 

NOTES : Cal portar esmorzar i dinar 

Dinarem de carmanyola en acabar l’excursió i es podrà deixar a l’autocar.

La propera excursió serà el 17 de desembre amb la col·locació del pessebre. 

 

 

 

 

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.