EXCURSIONISME-Camí del Llobregat-8ena etapa

8 ena. ETAPA SANT VICENÇ DE CASTELLET – AERI DE MONTSERRAT

Dissabte, dia 18 de gener de 2023
Hora de sortida: 7 del matí de l’estació d’autobusos.
Desplaçament amb autobús. (si és possible)
Kilòmetres de camí: 15 kilòmetres. aproximadament
Hores de camí: 4 hores aprox.
Desnivell positiu: 81 metres. Aprox.
Desnivell negatiu: 114 metres aprox.
Dificultat: fàcil

En el transcurs d’aquesta vuitena, etapa ja molt humanitzada, anirem seguint el curs del riu, passant per diferents nuclis de població,  (antigues colònies) que han anat creixent convertint-se totalment en pobles industrials, en principi amb l’aprofitament de la força motriu del riu, actualment aquestes sèquies, s’utilitzen com a rec pels cultius o bé s’han convertit en minicentrals elèctriques.
Intentarem agafar alguna variant descrita en la guia, per no fer massa recorregut urbà o carretera.

Llocs de pas:
Colònia Burés. Fou construïda a partir de l’any 1872 pels germans Burés dedicats al teixits de seda. Aquí comença la variant que evita el trams urbans i camins asfaltats.

Barri de la Bauma. Barriada industrial amb la fàbrica construïda a mitjans del segle XIX.
Monistrol de Montserrat. La vila de Monistrol de Montserrat en l’actualitat te uns 3000 habitants, pertany a la comarca del Bages, de les primeres notícies que se’n té, es remunten a l’any 888, en que el comte Guifré el Pilós fa una donació al monestir de Ripoll. En l’actualitat els seus habitants, es dediquen a la indústria i al turisme, amb la muntanya i el monestir de Montserrat com a pol d’atracció.
Aeri de Montserrat. L’aeri de Montserrat Fou construït a Alemanya i va entrar en funcionament l’any 1930. Funcionant ininterrompudament des d’aquella data menys en els anys posterior a la guerra civil, per obres de reparació dels desperfectes ocasionats en la guerra. L’aèri salva un desnivell de 544 m., i una distància de 1.350 m., a una velocitat de 5 metres segon, cada cabina hi acull 30 persones.

Fi de l’excursió.

Notes:
Cal inscripció prèvia, portar mascareta dins l’autocar i esmorzar, per dinar tornarem a Vilafranca, doncs el viatge de tornada és curt.
L’excursió del mes de febrer serà el dia 18. Anirem de L’aeri de Montserrat fins al pont del Diable de Martorell.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.