EXCURSIONISME – Miranda de Llaberia – Cicle Meridià Verd

MIRANDA DE LLABERIA 10a SORTIDA DEL CICLE MERIDIÀ VERD

Dissabte, dia 15 de juny de 2024

Hora de sortida: 7 del matí a l’estació d’autobusos desplaçament amb autocar

Kilòmetres de camí:  9,450 aprox.

Hores de camí: 4 aprox.

Desnivell positiu: 544 metres aprox.

Desnivell negatiu: 544 metres aprox.

Dificultat: Moderada.

 

Llocs de pas:

Colldejou – Camí de Falset – Camí de l’Horta – Camí de Falset – Coll del Guix – Font de l’Abellar – Los Revolts – La Portella – Portell del Valent – La Foradada – La Miranda – radar meteorològic – Creu de Llaberia – Les Coves – Clot dels Arenals – Llaberia

La Miranda

Cim de la Miranda de Llaberia és un cim de 918 m inclòs en la llista de la FEEC de 100 Cims. Està situat entre els municipis de Colldejou, Baix Camp, i Tivissa a la Ribera d’Ebre a la Serralada litoral catalana.

Un dels principals atractius de la seva ascensió és la gran vista que es domina des del seu cim, que va des de la Costa Daurada al Pirineu, i des dels Ports de Tortosa al Montseny, i si el dia és clar arriba a la serra de Tramuntana de l’illa de Mallorca. Dalt del cim hi trobarem un radar meteorològic instal·lat l’any 2008.

Començarem l’excursió al poble de Colldejou a la comarca del Baix Camp. El poble té uns 161 habitants censats. Majoritàriament es dediquen a l’agricultura. Acabarem l’excursió a Llaberia poblet pràcticament deshabitat del terme de Tivissa a la comarca de la Ribera d’Ebre. L’encant d’aquest poblet és la seva fesomia medieval gairebé intacta amb carrerons empedrats i cases de pedra. Actualment només és de segona residència.         ¡

Fi de l’excursió

 

Notes:

Cal portar esmorzar, aigua i quelcom per l’excursió.

Dinarem a casa.

La pròxima excursió del Meridià Verd serà el dia 14 de setembre al cim del Montagut. Els mesos de juliol i agost no tindrem sortida de Meridià Verd per la calor en les nostres contrades.

Si anem bé de temps podem allargar l’excursió fins al cim del Cavall Bernat de Llaberia, 100 cims essencial.

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.