EXCURSIONISME – Romeria a Montserrat 2019

AMPLIEM TERMINI D’INSCRIPCIONS!

Romeria de Montserrat 2019

El proper dissabte dia 19 d’octubre de 2019, el Centre Excursionista del Penedès, organitza la tradicional anada a peu a Montserrat. Per motius de seguretat, i evitar el perill que representa el passar per la carretera amb molt de transit de bon matí i a les fosques, començarem la caminada a la creu de la Pelegrina situada a l’inici de la carretera de les Cabanyes a l’hora de costum, les 7 del matí.
Aquesta caminada coincideix en part, l’antic camí romeu que seguien els devots i fidels en el seu pelegrinatge a peu a la muntanya santa, és per aquest motiu, que a l’arribar al poble de Piera es passa per un carrer anomenat carrer del “Camí Romeu”.
Aquesta caminada és llarga d’uns 38 Km. i un desnivell positiu acumulat de 1150 metres, que s’acostuma a fer en unes 10 hores efectives (sense comptar les parades).

La inscripció és gratuïta per als socis, només cal apuntar-se via web o a la secretaria del CEP.

En cas de no disposar de llicència, caldrà tramitar una temporal, preu de 5€.

El retorn anirà a compte de cadascú.

L’ hora prevista d’arribada a Montserrat serà a les 7 de la tarda, aproximadament.

Creu de la Pelegrina
Situada, avui, a l’entrada de la ciutat per la carretera de Guardiola, al llarg dels temps ha tingut diferents emplaçaments, assenyalant sempre, però, l’accés a la ciutat per aquest cantó.
Al segle XVII era coneguda amb el nom de creu de Santa Magdalena, al trobar-se situada prop de la capella del mateix nom.
L’existència de la creu de la Pelegrina està documentada ja en el segle XV. La creu actual ha hagut de ser restaurada i sovint transformada, a conseqüència de les agressions dels agents atmosfèrics i dels esdeveniments històrics.

Lloc sortida Creu de la Pelegrina
Inici dissabte, 19 d’octubre de 2019
Hora inici 7:00

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.