INFANTIL – Sortida per col·locar el pessebre

 

En aquesta ocasió ajuntarem les nostres forces amb l’associació de dones Elna, per tal de no fer coincidir activitats en el mateix dia en un escenari semblant.

Aquesta excursió ens mostrarà una part poc coneguda dels municipis del Pla del Penedès, Torrelavit i Sant Pere de Riudebitlles ,la serra de l’Aguilera i voltants.

Passejarem per precioses vinyes, veurem unes de les oliveres que probablement fa més anys veuen passar el temps a la nostra comarca i visitarem una preciosa ermita; Sant Jaume de Can Cerdà de Palou. Tot això amenitzat amb l’entorn del típic bosc prelitoral aixì com les seves serres i torrents

0:00- Entrada del poble del Pla del Penedès. Traspassarem el poble fins arribar als antics rentadors, dels que només queda una antiga bassa, ja que les diferents obres a la plaça han acabat per desfigurar l’antic entorn. Passarem pels carrers: De Cal Nadal, avda. Gaudí, St. Jordi, Plaça de l’església, correló de Cal Vallès, de Baix i de la Font.

0:08-Seguim per un caminet, que segueix el torrent del Mas del Rovira fins arribar a la depuradora, on per una petita passera deixarem el torrent a la nostra esquena.

0:21-Dues masies, la de Cal Brugueres i la  de Cal Fasset, ens avisen que d’altres temps segurament havien estat millors per aquestes finques. Agafem a la dreta, el camí veïnal que comunica les masies amb d’altres barriades de la zona. ( Cal Avi, Can Bas).

0:24-Buscant el testimoni d’altres èpoques trobem el de 4 oliveres que probablement siguin dels vestigis més antics del municipi.

0:29-Al passar per una antiga cisterna de recollir aigua de pluja, deixarem el camí que portaven per girar a l’esquerra per un camí, que ens durà entre vinyes a la vora del torrent de les Tarumbes.

0:31-al arribar al bosc, anirem 20 metres a l’esquerra per agafar un corriol que traspassarà el torrent. Després de traspassar aquest, en la pujada cap a l’altre riba, vigilarem de no posar el peus en els paranys en forma de forats, que la naturalesa i l’abrasió del pas del temps en deixat en el camí.

0:41-El corriol ens deixarà a l’entara d’una vinya que seguirem a l’esquerra.

0:52-El Mas de la Casalta,ens dona la benvinguda a la barriada de Bonavista (El Maset). Creuarem la carretera direcció Cal Raspall de Renardes (Celler Parató). Seguim pel mig del Celler, anirem direcció una preciosa casa modernista abandonada (Cal Jofre), davant de la mateixa, agafarem un altre camí  que pels darreres de la casa, ens durà fins a Can Cerdà de Palou. On hi ha la capella de Sant Jaume de Can Cerdà de Palou. Capella original aixecada al 1623, el llençol emmarcat amb la imatge de l’apòstol Jaume, es va cremar en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco, contra el govern legítim de la II república. Si tot va segons el previst, malgrat que l’ermita està dins una propietat privada, contarem amb la col·laboració dels seus propietaris per tal de poder-la visitar. Al tractar-se d’un establiment  de turisme rural, l’organització de la sortida demana als seus partícips l’absolut respecta cap a les instal·lacions així com cap a qualsevol persona, mirant de no pertorbar el seu dia a dia.

1.10- creuem la carretera i just davant, agafem un camí, que entre vinyes ens durà a la conquesta del geodèsic de la serra de l’Aguilera.

1:40-Agafarem el camí de baixada, direcció al Castell de l’Aguilera, castell que divisarem en les diferents clarianes que a la nostra esquerra ens ofereix el camí.

1:45- En mig d’un tomb molt pronunciat del camí, deixem aquest per agafar un corriol.

1:50-En un encreuament de corriols agafem el de la nostra dreta, fins a sortir a un camí més ample que també agafarem a la dreta. Deixant enrere dues cadenes que prohibeixen el pas a vehicles.

2:00-Cruïlla de camins, agafarem el de l’esquerra (bones vistes sobre els cellers de Jean Leon i Caves Nadal).

2:10-Cruïlla  que agafarem a la dreta direcció Sant Pere de Riudebitlles, Seguirem fins un curiós mirador de vinyes, una cadira gegant. Des d’aquest indret tindrem, si el dia ho permet unes boniques vistes.

2:20 Cruïlla a l’esquerra, ens queda el poble de sant Pere de Riudebitlles a la nostra esquena.

2:30 Deixem a l’esquerra un camí que ens duria al Mas d’en Tort. Masia de nova construcció emplaçada sobre les antigues ruïnes del celler del antic Mas d’en Tort.

2:40 Agafem ara si a l’esquerra un camí que ens portaria a Sant Martí Sadevesa.

2:45 Agafarem una drecera a la nostra esquerra.

3:15 Seguim el mateix camí fins sortir del torrent després de creuar aquest.

3:30 Arribem al Pla del Penedès, on tenim els cotxes.

 

 

Sortida de l’estació d’autobusos de Vilafranca o bé a l’entrada del Pla del Penedès 15 minuts més tard.

Data: Diumenge 3 de Desembre

Hora sortida: A les 8:45

Excursió d’uns 13 km amb poquet desnivell.

Durada aproximada d’unes 3 hores i mitja  a pas d’infant, sense parades.

Cal portar: Calçat adient, esmorzar, aigua, ganyims i ganes de passar-ho bé.

Com venim fent des de fa anys aprofitarem aquesta excursió per posar el pessebre infantil de muntanya, preguem als participants que portin figuretes per tal de poder-lo fer, figures que tornarem cap a casa. També aprofitem aquesta per fer el dinar de germanor on cadascú es porta el seu dinar per fer picnic tots junts. Dinar que podrem deixar al cotxe.

Excursió guiada per la Cristina, la Queralt i el Pep.

El desplaçament fins al Pla del Penedès serà en cotxes particulars.

Més info a: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=20805387

Sortida gratuïta on cal inscripció prèvia

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.