IX Travessa de Btt de Sant Joan. Volta a la Vall de Sta Magdalena (Alt Urgell i Pallars Sobirà)

En aquesta ocasió ens desplaçarem fins la comarca del Pallars Sobirà per fer una sortida circular, entre aquesta comarca i l’Alt Urgell, una bona part dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

 

Itinerari

Dissabte 25 de juny

Començarem del poble de Tírvia (980m) i ens dirigirem cap a Burg i després Farrera, aquest és l’únic tram d’asfalt. A partir d’aquí seguirem una pista que va pujant mica en mica fins al Coll de So de Farrera (1.921m) on hi ha unes taules d’orientació. Seguidament passarem per la Creu de Bedret  i en direcció nord cap a les Bordes de Conflent veurem l’imponent Pic de Salòria. Al cap de poc arribarem al coll de Conflent (2.177m ) punt més alt de la ruta. Aquí també hi ha taules d’orientació i dos búnquers de la famosa línia P. Descendirem una mica  fins al Coll de l’Aubaga per remuntar l’últim coll d’entitat del dia, Coll de Laquell (2.166m). Després baixarem cap al coll d’Ares on hi ha una font en una borda. A continuació planejarem per un bosc espès de pi negre fins a la Creu de Ras de Conques. Ja només quedarà baixar uns metres més fins al refugi homònim (1.842m). En total 45km i 1.900m desnivell positiu i 1000 desnivell negatiu.

 

Diumenge 26 de juny

Sortirem del refugi en direcció nord i baixarem per uns boscos frondosos fins a l’ermita de Santa Magdalena (1.550m).  Seguidament començarem una pujada llarga fins al Coll de Jou (1.921m), pel camí ens trobarem la bonica Font de Casals. Planejarem fins al Coll de So de Farrera i descendirem un pèl per pujar el Portell de Finestrelles (2.040m). Després ja només quedarà la baixada llarga pel Bosc de la Peguera i fins al poble de Montescaldo (1.169m) i després Tirvia.  En total 35km, 600m desnivell positiu i 1.500m desnivell negatiu

 

Dificultat

L’itinerari no presenta dificultats tècniques remarcables, tot són pistes però el desnivell acumulat és acusat. Cal estar en bones condicions físiques per tal d’afrontar amb garanties la travessa. El nivell de és mitjà-alt. No és una ruta recomanada per a infants.

 

Qüestions generals (material, menjar..)

Pel primer dia de travessa cal portar preparat de casa l’esmorzar i el dinar pel recorregut. Cal portar sempre ganyips o alguna cosa per menjar, per les parades.

L’elecció del material que cal portar és molt particular, però cal tenir en compte que tot el que portem ho haurem de carregar. No us oblideu de les eines bàsiques de reparació, del casc i del frontal.

Cal portar la bicicleta neta i revisada, les avaries durant el recorregut són difícils de reparar.

No hi haurà cap vehicle de suport, en cas de necessitar abandonar el recorregut serà responsabilitat de cada persona per tal de no perjudicar el grup.

Es pedalarà a un ritme que faci possible circular en grup i que permeti arribar al destí a una hora raonable. Per això, l’organització vol posar èmfasi en que tots els participants valorin de manera realista el seu estat físic; també com a consideració per la resta de participants.

L’organització prendrà en cada moment la decisió de modificar l’itinerari si s’escau, pel bon funcionament del grup.

Cal disposar de llicència federativa, en la modalitat que correspongui a l’activitat.

Per resolució de dubtes i altres aclariments, contactar amb bicicleta@cep.cat

 

Allotjament, inscripcions i preus

L’allotjament serà a al refugi Ras de Conques, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) cal portar, sac prim o llençol, el refugi disposa de mantes.

La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal avisar si es disposa de cotxe alhora d’apuntar-se al CEP per tal d’optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles.

El punt de trobada dissabte al matí serà a l’estació d’autobusos. 

L’hora de trobada a les 06:00h

Les places són limitades.

Inscripcions socis/es del CEP del 6 al 22 de juny: 29 euros

Inscripcions pels No socis/es del CEP del 13 al 22 de juny: 34  euros.

Inscripcions presencialment a la secretaria del CEP. O bé també a partir del 13 de juny de forma online.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.