JOVE – Cotiella 2.912m

En aquesta ocasió en desplaçarem al massís del Cotiella (Sobrarbe-Pirineu Aragonès) on l’objectiu serà fer el pic homònim.

La excursió és físicament exigent però sense dificultats tècniques en un gran massís agrest i solitari, injustament eclipsat pels grans cims propers del Pirineu Central. Vistes privilegiades de tot el Pirineu des del cim.

Dissabte dia 8: Sortirem de Vilafranca i tenim 3h45′ de coxte fins al al refugi de Lavasar on accedirem des de Saravillo (pista de 14 Km en prou bon estat). A la tarda es pot aprofitar per visitar l’Ibon de Plan.

Farem nit o bé en refugi lliure o fent vivac.

Diumenge dia 9: Ascenció al Pic de Cotiella.

ITINERARI: refugi de Lavasar (1.928m)-Ibon de Plan-Collado de la Ribereta-Collado de la Pala del Puerto-Erata de las Brujas-Cotiella (2.912m)- Collado de la Pala del Puerto-Collado de las Agujas de Lavasar- Refugi de Lavasar (1.928m)

DIFICULTAT: L’ascensió no comporta cap dificultat tècnica més enllà de les pròpies que comporta l’alta muntanya els quilòmetres i desnivell.

 

MATERIAL:

Ulleres de sol, Samarreta tèrmica interior, Jaqueta de plomes o primaloft, Jaqueta GoreTex, Softshell, Malles interiors tèrmiques, Pantalons, 2 parells de mitjons sintètics, Guants fins interior i Guants GoreTex exterior, Gorro, Buff o similar, Motxilla, frontal amb piles de recanvi, Bidó/termo/camel-back. Crema solar.

Material acampada/vivac: tenda, sac de plomes, màrfega, fogonet, gas, termo… Opcional: càmera fotos, gopro, …

Recomanem anar el més alleugerits de pes a la motxilla possible i no portar coses innecessaries.

 

PREU:

L’activitat és gratuïta.

Costs del transport a dividir
Per a participar és necessari tenir una llicència federativa tipus C, o més.
En cas de no tenir-la, cal contractar la llicència temporal de dos dies: 6€

Es tarcta d’una sortida d’alta muntanya, entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’emprèn sota la seva única i pròpia responsabilitat.

 

Logística

La sortida es realitzarà en cotxes particulars.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altre de diferent depenent de la meteorologia o del número de participants. S’informarà amb la màxima antelació possible als/les participants de les possibles modificacions.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.