MATINAL EXCURSIONISME. Roca Foradada, 585m. (Serra d’Ordal)

El recorregut que farem es fàcil per bons camins i pistes, que van per la vessant obaga de la serra d’Ordal. Aquesta serra forma part des de l’any 1992 d’un espai natural protegit pels seus valors paisatgístics i geològics, i des de l’any 2005 també s’inclouen el penya-segats de Gèlida-Cervelló en un espai ZEPA (Zona d’especial protecció de les aus) en que hi nien diferents especies d’aus.

 

Itinerari

Començarem l’excursió a l’àrea recreativa de can Torrents pujant per un corriol per anar a buscar la pista de la font Freda. Una vegada a la pista, la seguirem uns metres fins el trencall de la Creueta, per agafar el camí de les Cingleres , que ens portarà fins a la font del Senyor. Lloc previst per esmorzar. La font raja, però la seva aigua que cau dins d’una bassa, no es pot aprofitar pels esbarzers que creixen per tot arreu.

Més endavant, passarem a frec de can Oller de la Muntanya, gran masia convertida en Hípica. Després, farem cap al coll de Can Oller, travessarem una pista i arribarem després de baixar una mica fins a la masia de Can Canals. Dalt sobre nostre, ja es distingeixen les cingleres de la Roca Foradada que és cap on ens dirigirem, les assolirem per una curta canaleta.

Dalt la cinglera de la Roca Foradada, a la balconada que es forma, la vista sobre el Baix Llobregat atapeït d’urbanitzacions és espectacular arribant fins a la mar. El retorn a Gelida el farem carenejant i davallant per la serra de Sant Miquel, fins a la creu de Rocasagna on voleia una senyera estelada al costat de la creu. Val la pena de pujar-hi, doncs la vista que hi ha és formidable sobre la plana del Penedès i les muntanyes de Montserrat, la creu està situada al costat del poble de Gelida mateix, on donarem per acabada l’excursió.

 

Informació

Diumenge dia 22 de novembre de 2015

Cal portar: esmorzar i aigua per beure.

Hora de sortida: A les 8 del matí de l’estació d’autobusos, el desplaçament es farà amb cotxes particulars.

Lloc d’inici de l’excursió a peu: A l’àrea recreativa de Can Torrents de Gelida, situada al Km. 10 aproximadament de la carretera de Gelida a Sant Sadurní.

Hores de camí: 3 h 30 min.

Desnivell de pujada: 500 m. aproximadament.

Distància: 10 Km.  

Activitat gratuita, però cal realitzar inscripció per la web o secretaria del CEP.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.