PROJECCIONS I RESSOPÓ – AJORNAT – Revolució Francesa, Països Catalans i Excursionisme. (Josep Lluís Solé)

Activitat ajornada fins a nova data.

AFECTACIÓ CORONAVIRUS. 

Donada l’excepcionalitat del moment, el Centre Excusionista del Penedès segueix el decret aplicat des del Gobierno de España i les darreres mesures aplicades per part de la Generalitat de Catalunya on es demana el confinament total de la població durant els pròxims dies. Amb motiu de la circumstància sanitària que travessa el país a causa de la propagació del COVID-19, ens hem vist obligats a modificar les activitats programades, incloent l’ajornament d’aquesta.

Aprofitem per recordar que el local del Centre Excursionista Penedès romandrà tancat per activitats i atenció al sòcis des d’avui fins el proper 11 d’Abril, seguint les indicacions del departament de Sanitat i les administracions locals.

Com contactar amb nosaltres en qualsevol moment?
– Enviant un correu electrònic en les següents adreces segons incidència:
Secretaria: secretaria@cep.cat
Projecte nova Seu Social: local@cep.cat
DAP: donaalpinapenedes@cep.cat

– Enviant missatge de WhatsApp al 629914953

Recordem que després del Decret del Gobierno de España de l’Estat d’Alarma les cobertures de l’assegurança de les llicències de la FEEC han quedat suspeses.

El decret on es demana el confinament de la població fa que qualsevol accident a la muntanya pugui ser considerat com una imprudència.

Podeu consultar l’apartat de la pòlissa ‘Riscos Exclosos’ punt ‘B’ i ‘C’ – pàgina 12.

Preguem disculpeu les molèsties i esperem de tot cor reanudar les activitats tan aviat sigui possible.

Atentament,

Junta Directiva del Centre Excursionista del Penedès

 

La primera definició de metre com una fracció de la longitud del quadrant del meridià terrestre motiva tot un seguit de preguntes: Què passava abans de la seva implementació?; Quin meridià es mesurà?; Quan?;  Qui foren els astrònoms que participaren?;  Com es calcula la longitud del quadrant?; Quina és la forma de la Terra?…Aquest gran projecte científic fou impulsat per l’esperit de la Revolució Francesa, i està relacionat, per casualitat geogràfica, amb els Països Catalans. Veurem breument, a la xerrada, aquesta història apassionant des dels punts de vista  geogràfic, històric, novel·lesc i matemàtic (això poc!!) …, i també com una font de propostes excursionistes.

Després de la projecció hi haurà un petit refrigeri.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.