Romeria de Montserrat. Caminada Popular Vilafranca-Montserrat

Romeria de Montserrat a peu 2016

El proper dissabte dia 15 d’octubre de 2016, coincidint amb la romeria de Vilafranca a Montserrat, el Centre Excursionista del Penedès, organitza la tradicional anada a peu a Montserrat. Enguany per motius de seguretat, i evitar el perill que representa el passar per la carretera amb molt de transit de bon matí i a les fosques, començarem la caminada a la creu de la Pelegrina situada a l’inici de la carretera de les Cabanyes a l’hora de costum, les 7 del matí.  Aquesta caminada coincideix en part, l’antic camí romeu que seguien els devots i fidels en el seu pelegrinatge a peu a la muntanya santa, és per aquest motiu, que a l’arribar al poble de Piera es passa per un carrer anomenat carrer del “Camí Romeu”. Aquesta caminada és llarga d’uns 38 Km. i un desnivell positiu acumulat de 1150 metres, que s’acostuma a fer en unes 10 hores efectives (sense comptar les parades).

La inscripció és gratuïta, només cal apuntar-se via web o a la secretaria del CEP.

El retorn anirà a compte de cadascú. 

Cal portar: Calçat lleuger i còmode tipus bambes, que no siguin noves i ja estiguin esmollades, roba impermeable per en cas de pluja i d’abric, esmorzar i dinar de motxilla, També quelcom per anar picant, cantimplora amb aigua. També és aconsellable portar llanterna per la primera hora del matí.

L’ hora prevista d’arribada a Montserrat serà a les 7 de la tarda, aproximadament.

Creu de la Pelegrina
Situada, avui, a l’entrada de la ciutat per la carretera de Guardiola, al llarg dels temps ha tingut diferents emplaçaments, assenyalant sempre, però, l’accés a la ciutat per aquest cantó. Al segle XVII era coneguda amb el nom de creu de Santa Magdalena, al trobar-se situada prop de la capella del mateix nom. L’existència de la creu de la Pelegrina està documentada ja en el segle XV. La creu actual ha hagut de ser restaurada i sovint transformada, a conseqüència de les agressions dels agents atmosfèrics i dels esdeveniments històrics.

 

Lloc sortida: Creu de la Pelegrina
Inici dissabte: 15 d’octubre de 2016
Hora inici: 7:00

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.