SORTIDA BTT: LA COMARQUINAL – SANT QUINTÍ DE MEDIONA

Sortirem a les 08:00 h. del pàrquing de Sant Julià. Agafarem el Balcó de les Clotes i sortirem de Vilafranca pel camí de la Peregrina fins a la Granada i, per asfalt, a Santa Fe i Can Cartró. Des d’aquí passarem pel corral del Mestres i uns quants quilòmetres més farem cap al Pla del Penedès.

Des d’aquesta població, per camins entre vinyes i sempre en lleugera pujada anirem a parar a la carena boscosa, que hi ha sobre Sant Pere de Riudebitlles, passant per un camí amb fantàstiques vistes i ple de tobogans.

Baixarem a la població fins a trobar el camí de La Noguera, que passa pel costat d’un viaducte d’aigua. A 400 metres de la casa de La Noguera, comença la part més bonica i, potser la més difícil de la sortida, ja que ens trobarem una forta pujada de més d’un quilòmetre, que ens portarà a la plana del Corral nou. I al costat d’una bonica caseta de pedra seca, pararem a esmorzar.

Un cop refets i amb forces noves, planejarem fins a la urbanització de la Soleia i amb un gir a la dreta, anirem a la casa pairal de la Comarquinal, on podrem veure entre altres animals: cèrvols, estruços, cavalls i cabres. A partir d’aquí, tot el que hem pujat ho baixarem per pista bona i carrerada fins a “Cal Lluís”, on decantarem cap un camí entre vinyes fins a trobar la carretera C-244, la travessarem i entrarem al bosc de Cal Xamaio per arribar a Sant Quintí de Mediona per la seva part més alta, que és el barri del Vilet.

Passarem pel casc antic de la població, travessarem per un pont sobre el riu Mediona i començarem la segona dificultat de la sortida: una pujada asfaltada de dos quilòmetres que condueix a les Estosses noves i Cal Sant Pare, a partir d’aquí baixada fins a Guardiola. Anirem cap a Vilobí i Vallformosa, passarem entre vinyes fins a les caves Loxarel, Pacs i la zona esportiva de Vilafranca per arribar al Centre Excursionista del Penedès.

La sortida té un recorregut de 50,5 km.
La dificultat tècnica és fàcil.
La dificultat física és mitja.

La sortida és a les 08:00 h. del pàrquing de Sant Julià.
Inscripcions aquí-> http://goo.gl/forms/AUicAUT0ao

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.