Sortida d’esquí de muntanya. Pic de l’estanyó, 2915m. (Andorra)

La segona sortida de la temporada del CEP ens portarà cap a Andorra.

 

  • Dissabte 4 de febrer

 

Dissabte plantegem l’ascens voluntari  al Thoumasset de 2.741m, un cim que ja està a França i al que hi arribarem després d’una bonica esquiada. 

Des de l’aparcament de Sorteny ens dirigirem cap a la vall de Rialb. Una vegada hi arribem, l’anirem seguint, passarem més enllà del refugi de Rialb i seguirem amb vistes privilegiades a la Font Blanca fins a una cabana on ens desviarem en direcció al coll de Siquer, des d’on ja podrem visualitzar el nostre objectiu. Una vegada superat, farem un curt descens fins a l’estany blau, que travessarem abans d’encarar l’ascens final. Aquest el podem dividir en dues parts: una part esquiable fins a arribar al coll i una part amb més pendent i una mica exposada fins a arribar al cim. El cim és un gran mirador de les muntanyes andorranes, amb vistes a la part més abrupte de la Serrera i la Font Blanca. 

Per tornar al cotxe, desfarem el camí que hem traçat. Després de la baixada des del cim i creuar l’estany, haurem de tornar a remuntar el coll de Siquer, des d’on ja iniciarem la baixada final que ens durà directament al cotxe.

La ruta és molt bonica i ens permet gaudir de grans paisatges, però cal tenir en compte que s’ha de tenir i dominar tot el material de muntanya (ganivetes, grampons i sobretot les pells, que haurem de posar i treure quatre vegades durant la jornada). Caldrà ser àgils perquè no s’eternitzi l’excursió.

L’aparcament del Sorteny, on haurem de tornar a empellar per arribar al refugi guardat del mateix nom, on soparem i dormirem.

 

  • Diumenge 5 de febrer

 

Després d’esmorzar i recollir ens dirigirem cap el Sud a la Pleta del Llomar. Passat el bosc remuntarem buscant el llarg esperó que ens durà al cim de l’Estanyó de 2.914m. El descens el farem pel mateix camí de pujada, passarem pel refugi i finalment a l’aparcament de Sorteny.

 

Allotjament, inscripcions i altre informació

L’allotjament serà al refugi del Sorteny, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) cal portar, sac prim o llençol, el refugi disposa de mantes.

La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal passar el divendres abans pel local del CEP per tal d’optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles.

El punt de trobada dissabte a les 6:00 del matí a la benzinera Penedès. Qui no faci l’excursió de dissabte, haurà de procurar arribar abans de les 18:30 al refugi.

Cal portar-se l’esmorzar i el dinar de dissabte i també el dinar diumenge.

Per la seguretat de tots els participants, cal que tothom porti DVA, pala i sonda, sense descuidar el material de seguretat personal com són els grampons i el piolet.

Cal obligatòriament, estar en possessió de la llicència federativa de l’any en curs 2017.

 

Preus

El preu inclou, règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) al refugi.

El preu pels NO SOCIS es de 45€ i el preu pels SOCIS es de 40€.

Les places estan limitades a 15 participants, en preferència als socis/es de l’entitat.

El període d’inscripció pels SOCIS és del 18 de gener fins al 1 de febrer i els no socis del 27 de gener al 1 de febrer.

 

Per més informació podeu contactar a l’adreça de correu: esquiraquetes@cep.cat

 

Lloc Vall del Sorteny (Andorra)
Lloc sortida Benzinera Penedès (Vilafranca)
Inici Dissabte, 4 de febrer de 2017
Fi Diumenge, 5 de febrer de 2017
Hora inici 06:00
Dificultat Mitjana-alta
Transport Cotxes particulars
Material El propi d’una sortida hivernal, roba d’abric, grampons, piolet, DVA, pala, sonda.
Menjar Esmorzar i dinar del dissabte, dinar de diumenge.
Preu 45€
Preu Sòci 40€
Inclou Allotjament en règim de mitja pensió al refugi del Sorteny
Llicència Modalitat D del 2017
Nombre de places 15

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.