Sortida d’esquí de muntanya. Pica d’estats, 3143m. (Pallars Sobirà)

Sortida d’esquí de muntanya 1 i 2 d’Abril de 2016. Pica d’Estats (3143m) per Pinet.

La propera sortida d’esquí del CEP ens desplaçarem fins a l’Aireja (França), per emprendre el cim de la Pica d’Estats en dues etapes fent nit al refugi guardat de Pinet.  Talaia majestuosa amb gran vistes a 360° d’una bona part dels Pirineus.

 

Accés

L’itinerari recomanat per l’aproximació es Vilafranca-Igualada-Manresa-Berga-Tunel del Cadi-Puigcerdà- Tunel de Pimorent-Tarascon Sur Ariege-Vicdesos-Aparcament de l’Artigue (aproximadament 3h 40′).

 

Itinerari a seguir

Dissabte 1 d’Abril

Desnivell positiu: +1050m. aproximadament

Sortirem de Vilafranca puntualment a les 06:00h de la benzinera Penedès direcció l’Artigue (1190m), punt d’inici de l’itinerari, amb d’intenció d’anar guanyant metres, primer entre bosc de Fontanal on haurem de carregar els esquis a l’esquena, per a sortir als Orris del Pla Nauzere on es va prenent pendent per arribar-nos a divisar la cabana i l’estany de Sourd, des d’aquest punt continuem pujant fins al refugi de Pinet (2240m) on farem nit i esperem que el Patrick ens deliti amb algun dels seus plats per recuperar forces per l’endemà.

 

Diumenge 2 d’Abril

Desnivell positiu: +900m aproximadament
Desnivell negatiu: 1950m aproximadament

Iniciarem l’itinerari ben d’hora al matí havent esmorzat, per trobar les condicions de la optimes de la neu. Superarem amb flanqueig (en funció de l’estat de la neu) el barranc a la sortida del refugi, lloc mes complicat de l’ascensió fins assolir l’estany d’Estats (2417m) i mes seguidament direcció SE per una petita canal que accedeix a l’estany de Montcalm (2569m), des d’aquest punt remuntarem direcció cap al Coll de Riufred (2900m) amb opcions de fer el Pic de Montcalm (3077m) o directament fins el collet que separa el Pic Verdaguer del cim de la Pica d’Estats.

La baixada es realitzarà seguint el mateix itinerari de pujada.

 

Informació general

Allotjament

L’allotjament serà al Refugi de Pinet, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar). Cal portar, sac prim o llençol, El refugi disposa de mantes.

 

Desplaçament i punt de trobada

La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal passar el divendres abans pel local del CEP per tal d’optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles.
El punt de trobada dissabte al matí serà a la benzinera Penedès. L’hora de trobada a les 06:00h puntualment.

 

Seguretat i requeriments

Per la seguretat de tots els participants, es obligatori:

– Portar i saber utilitzar DVA, pala i sonda.

– Portar i saber utilitzar el material de seguretat personal com són els grampons i el piolet.
– Es obligatòria la llicència federativa en modalitat D o altre assegurança que cobreixi l’activitat d’esquí de muntanya. En cas excepcional de no disposar d’assegurança pròpia es pot sol·licitar una assegurança temporal fins el dia 24 de març (al local del CEP o enviant mail a secretaria@cep.cat). Més tard NO es tramitaran assegurances temporals.

– Valorar que la condició física personal sigui adequada a les exigències de la sortida.

 

Qualsevol incompliment dels punts anteriors serà motiu per part de les persones que guien la sortida de demanar l’abandonament de l’activitat per tal de no perjudicar el grup.

Cada participant inscrit a la sortida subscriu i accepta els punts descrits.

 

Inscripcions i preus

Sortida exclusiva per als socis/es  del CEP

Període d’inscripcions del 20 al 29 de març, presencialment a la secretaria del CEP

En cap cas s’acceptaran participants que no estiguin inscrits a la sortida ni s’ampliaran el nombre de places previstes.

 

Per més informació podeu contactar a l’adreça de correu: esquiraquetes@cep.cat

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.