Sortida d’esquí de muntanya. Travessa Vignemale, 3298m (Hautes Pyrénées)

Tomb circular de 3 dies al voltant del Vignemale desde Panticosa en que podrem esquiar pel massís del Vignemale o Comachibosa i pel circ de Bramaturo.

 

Itinerari a seguir per dies

Dissabte 29 d’abril

Deixarem els cotxes als Baños de Panticosa a 1.636 m i agafarem el GR 11 per la vall en direcció als Ibones del Bachimaña a 2.250 m. Després continuarem suaument cap al Ibón de Bramatuero Bajo y Alto.

Deixem enrere el refugi de Bachimaña i seguim pujant fins al collado de Letrero a 2.650 m.  (possibilitat de fer el Pico de Las Neveras de 2.891m). Baixem en direcció el Valle del Tena passant pels Ibones de los Batanes i un cop arribats a la Choza de los Batanes enfilem la vall suaument direcció Nord fins gairebé al fons per girar a la dreta i pujar al Puerto de Los Mulos de 2.591m.(Entrem a França) Desde allà dalt ja podrem veure el refugi des Oulettes de Gaube on anem a dormir.

Ens toca fer un descens d’uns 450m.

Cal portar esmorzar i dinar.

Desnivell + 1400 m

Desnivell – 790 m

 

Diumenge 30 d’abril

El diumenge el dedicarem a fer l’ascensió al Pique Longue, també anomenat Vignemale passant pel costat del refuge de Bacillance a 2.651 m. i per la glacera d’Ossoue. Hi ha l’opció també de fer el petit Vignemale

Passarem la segona nit al mateix refugi.

Cal portar esmorzar i dinar.

Desnivell + 1.150m

Desnivell – 1.150m

 

Dilluns 1 de maig

Desferem el camí del dissabte fins al Valle del Ara ( pugem altre cop al Puerto de Mulos), quan arribem a la choza de Batanes  començarem a pujar suaument fins al Cuello Alto de Brazato de 2.578m ( qui tingui forces i ganes pot fer el Pico de Baciás de 2.760m o el pico de los Batanes de 2.894m). A partir d’aquest punt només ens queda anar baixant pels Ibones Altos de Brazato i segir el pendent pel bosc fins arribar als Baños de Panticosa on tenim els cotxes.

Desnivell + 918

Desnivell – 1.355 m

 

Informació

La trobada serà a les 6.00 a la benzinera del Penedès de Vilafranca.

S’ha de portar el dinar pels dos dies.

La ruta de tres dies és llarga i requereix d’un bon nivell físic i de disposar de l’equipament adequat d’abric i seguretat. És obligatori que es porti i es sàpiga utilitzar el DVA, la pala i la sonda. Caldrà dur també grampons i piolet.

Es requereix la llicència federativa en modalitat D o altre assegurança que cobreixi l’activitat en esquí de muntanya. En cas excepcional de no disposar d’assegurança pròpia es pot sol·licitar una assegurança temporal fins el dia 21 d’abril. Més tard NO es tramitaran assegurançes temporals.

Al refugi hi ha mantes i per tant és suficient amb el sac llençol.

No és una sortida d’iniciació.

Durada: 5 -6 h aprox. cada dia.

Distància: 10-12 km. Cada dia.

Desnivell: 3.300 metres de pujada (tota la travessa).

Nivell: Dificultat alta-mitjana.

Transport: Cotxes particulars.

Allotjament: mitja pensió a Refuge des Oulettesde Gaube.

 

Inscripcions i preus

Inclou dues mitjes pensions.

Preu sòci amb llicencia FEDME: 78€ 

Preu sòci sense llicendia FEDME: 100€

Període inscripcions: del 10 al 26 d’abril.

Inscripcions presencialment a la secretaria del CEP.

 

Per a més informació envieu un mail a esquiraquetes@cep.cat

 

Mapa de l’itinerari

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.