SORTIDA INFANTIL CAMINS I COVES

La troballa casual d’ossos humans a la Cova Foradada va propiciar una intervenció arqueològica per determinar-ne l’adscripció cronològica. Com a resultat d’aquesta intervenció es va posar de manifest la presència de tres moments d’ocupació de la cova durant la prehistòria.
El moment més antic correspon al període Epipaleolític (final del paleolític, fa uns 10.000anys), del qual es van recuperar restes de petits cargols i alguns fragments de sílex.
El segon correspon al període Neolític, del qual s’han recuperat alguns fragments de ceràmica.
El tercer al període del Bronze Antic, durant el qual la cova es va utilitzar com a lloc d’inhumació de cadàvers. Al costat dels ossos apareixien algunes peces de sílex. A aquest moment correspondrien les troballes òssies casuals que van motivar la intervenció… Les restes d’espècies animals típicament mediterrànies sembla indicar la presència d’un bosc obert i un clima temperat.
Duran la preparació d’aquesta sortida estaven intervenint arqueològicament en la cova.
Començarem l’excursió just a un descampat que hi ha a la rotonda del final de la carretera c-246A (prop la Creu Roja),on deixarem els cotxes.

0:00 Comencem caminat per sota la carretera.
0:05 Agafem un camí a la dreta per enfilar-nos tot seguit pel de l’esquerra.
0:14 Deixem el bonic corriol que portàvem per baixar a l’esquerra pel voral d’una vinya.
0:18 Arribem a un camí pavimentat que agafarem a l’esquerra per deixar 20 metres mes tard per anar a la dreta.
0:22 Girem a l’esquerra pel xamfrà de la primera casa que trobem, per girar a la dreta 40 metres més tard.
0:30 Enfilem a l’esquerra per un camí costerut (anirem sota una línea eléctrica) que ens dura dalt de la serra de l’Escarnosa en poc més de 15 minuts.
0:45 Estem dalt de la serra i gaudim de boniques vistes a banda i banda del collet. Deixem aquest per un corriol que marxa cap a la dreta.
1:05 Cova de l’Escarnosa. Continuem pel mateix corriol en la dirección que dúiem.
1:25 Creuem una línea eléctrica per continuar per un corriol en la dirección que portem.
1:30 Ja som baix la serra de l’Escarnosa i arribem a l’àrea de picnic del mateix nom. Aquesta és curiosa perquè esta camuflada dins el cor d’una antiga pedrera que em les seves parets verticals amaga taules i bancs.
1:35 Tornem al camí d’entrada a l’àrea de picnic, i agafem dirección contraria a la carretera.
1:47 Després de vorejar unes vinyes joves, arribem a una pista asfaltada que agafem a l’esquerra per deixar 150 metres més, endavant per seguir per un corriol a la nostra dreta.
2:08 Girarem a l’esquera pel voral d’un camp (esplanat recentment), per agafar seguidament un altre corriol a la nostra esquerra.
2:17 Girem a l’esquerra.
2:22 Arribem a una cruïlla de camins (on hi ha un pal indicador camí de la Talaia), anirem en direcció contraria. Boniques vistes sobre el mar i el poble de Segur de Calafell. Carenejarem per un camí que ens permetrà a l’hora de gaudir d’aquestes esplèndides vistes i d’una petita construcció que escapa a l’ús de raó.
2:30 Cruïlla de camins. Agafarem un corriol que ens ve de cara, i ens endinsarà a la muntanya del comú.
2:33 Agafarem un altre corriol a la nostra dreta.(aquesta muntanya és com un formiguer de corriols).
2:42 Deixarem corriols a dreta i a esquerra fins que en una cruïlla agafarem el que ve més recta que ens durà a un altre cruïlla que hem passat al punt horari de 0:14.
Ja només ens queda desfer el camí que ens a dut fins aquí al matí.
2:56 Arribem als cotxes.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.