XIX Travessa Cicloturista de Tardor. Volta al Penedès


LA VOLTA A L’ALT PENEDÈS

Inscripcions socis a partir del 19 de setembre al 3 d’octubre.

Inscripcions no socis del 28 de setembre al 3 d’octubre

Descripció general de la travessa

“La volta a l’Alt Penedès” és una travessa en BTT amb inici i final a Vilafranca. El recorregut té aproximadament un total de 145 km que farem en 2 dies.

En aquesta travessa resseguirem els límits de la comarca de l’Alt Penedès passant per molts dels seus municipis. Ens mostra un paisatge molt variat, sobretot vinyes, però també camps fruiters, boscos, masies, el pantà de Foix,…..  En alguns punts també ens permetrà gaudir de bones vistes, tant de la comarca com de comarques veïnes.

El recorregut de la travessa. Etapes

Dissabte 8 d’octubre de 2016. Vilafranca – Pontons

 • 75 Km.
 • L’etapa transcorre generalment per camins en bon estat, tret d’un petit tram de baixada per una pista en mal estat, d’algun tram de carretera i algun sender.

Sortirem de Vilafranca direcció Les Gunyoles, sense entrar-hi ens dirigirem cap  Avinyó Nou, Cantallops i passant per sota la Muntanya Rodona farem cap a l’Ordal. Des d’aquí seguirem cap al Puig d’Agulles per tot seguit baixar cap a Gelida per un camí amb molt bones vistes. Continuarem en direcció Sant Llorenç d’Hortons però abans d’arribar-hi anirem cap a Can Catasús, passarem a prop de Sant Sadurní d’Anoia per endinsar-nos a la vall del Riu de Bitlles tot passant per Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles i Sant Quintí de Mediona. Anirem cap a Sant Joan de Mediona passant per un sender des d’on podrem contemplar el castell de Mediona, seguirem cap al Coll de la Barraca, el Mas de Pontons per arribar a Pontons.

Ens allotjarem, en règim de mitja pensió, a la casa de colònies Cal Diable.

Diumenge 9 d’Octubre Pontons-Vilafranca

 • 70 Km.
 • L’etapa transcorre generalment per camins en bon estat, algun tram de carretera i algun sender.

Sortirem de Pontons direcció Coll d’Omet, passarem per Coll de Sapera, Fita dels Tres Batlles, Roca de Vidal i a través de la Riera de Marmellar arribarem a les Cases Noves de la Riera. Seguidament creuarem Castellví, el Coscó, les Cases Noves del Marquès i a través de camins arribarem a l’església de Sant Esteve de les Masuques, des d’aquí anirem a Clariana, vorejarem el Pantà de Foix i ens enfilarem cap a la Casa Alta i el Puig de l’Àliga. Continuarem cap al Castell d’Olèrdola, Viladellops, l’Arboçar i Les Gunyoles per acabar la ruta a Vilafranca.

Dificultat

L’itinerari no presenta dificultats tècniques remarcables. Cal estar en bones condicions físiques per tal d’afrontar amb garanties la travessa, sobretot pel quilometratge. El nivell de dificultat és mitjà-alt.

No és una ruta recomanada per a infants.

Horaris

Dissabte, 8 d’octubre.
Trobada a l’estació d’autobusos: 07:30

Qüestions generals (material, menjar..)

 • Pel primer dia de travessa cal portar preparat de casa l’esmorzar i el dinar pel recorregut. Pel segon dia podrem avituallar-nos durant l’etapa. Cal portar sempre ganyips o alguna cosa per menjar, per les parades.
 • Caldrà fer bones previsions per l’aigua, degut a la calor que pot fer.
 • L’elecció del material que cal portar és molt particular, però cal tenir en compte que tot el que portem ho haurem de carregar. No us oblideu de les eines bàsiques de reparació, del casc, del frontal.
 • Cal portar sac de dormir o llençol i tovallola.
 • Cal portar la bicicleta neta i revisada, les avaries durant el recorregut són difícils de reparar.
 • No hi haurà cap vehicle de suport, en cas de necessitar abandonar el recorregut serà responsabilitat de cada persona per tal de no perjudicar el grup.
 • Es pedalarà a un ritme que faci possible circular en grup i que permeti arribar al destí a una hora raonable. Per això, l’organització vol posar èmfasi en que tots els participants valorin de manera realista el seu estat físic; també com a consideració per la resta de participants.
 • L’organització prendrà en cada moment la decisió de modificar l’itinerari si s’escau, pel bon funcionament del grup.
 • Cal disposar de llicència federativa, en la modalitat que correspongui a l’activitat. En cas de no tenir-ne s’oferirà la possibilitat de contractar una llicència temporal de dos dies per 5 €. En aquest cas us heu de posar en contacte amb la secretaria del CEP o al mail bicicleta@cep.cat  fins una setmana abans de l’activitat.
 • Per resolució de dubtes i altres aclariments, contactar amb bicicleta@cep.cat

Preus i inscripcions

El preu inclou:

– Allotjament en règim de mitja pensió.

– Socis: 30 €

– No socis: 35 €.

Inscripcions socis a partir del 19 de setembre al 3 d’octubre.

Inscripcions no socis del 28 de setembre al 3 d’octubre.

Les places són limitades a 20 persones..

 

Lloc sortida

Estació d’autobusos (Vilafranca)

Inici

dissabte, 8 d’octubre de 2016

Fi

diumenge, 9 d’octubre de 2016

Hora inici

07:30

Dificultat

Mitjà-alt

Duració

2 dies

Transport

Bici

Material

El propi de sortides de BTT “en ruta”.

Sac-llençol i tovallola.

Menjar

Esmorzar i dinar del 1r dia Aigua Ganyips

Preu

30 euros

Preu soci

35 euros

Inclou

Allotjament en 1/2 pensió

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.