EXCURSIONISME – XX Travessa a peu tardor

La travessa es realitzarà els dies 12, 13, 14 i 15 d’octubre de 2017. Enguany la farem a la zona lacustre de la Cerdanya, el Capcir i l ’Ariège. Totes aquestes comarques dins l’estat francès.

La zona de les Bulloses amb el seu embassament és una zona molt concorreguda,  tant pels que fan travesses com pels que hi fan l’ascensió al cim del Carlit,  degut al fàcil accés amb vehicles. El paratge  pel seu interès naturalista i paisatgístic va ser  declarat d’interès natural l’any 1976.

 

El primer dia 12, proposem  anar-hi per una vall més solitària i per tant més atractiva, la vall d’Angostrina, lloc de pas dels ramats que provinents de Llívia, arriben a les pastures de les Bulloses per drets de pastura ancestrals.

Total: 660 metres de desnivell de pujada i 10 km temps 3 h 30 min a 4 hores.

Iniciarem la travessa al  poble d’Angostrina a 1340 m. d’altitud del terme municipal de Vilanova de les Escaldes  de 411 habitants,  el poble i han  dues esglésies la nova de l’any 1889 dedicada a Sant Andreu que és neogòtica, i la vella que és romànica del segle IX, també dedicada a Sant Andreu. Pujarem  la vall  per la vora del riu que baixa de les Bulloses fins al llacs i refugi a 2005 m. d’altitud.

 

El segon dia 13,  la ruta anirà cap als llacs de Camporrells anomenada la Finlàndia dels Pirineus, pels seus boscos i llacs.  Refugi de les Bulloses a 2005m d’ voregem al llac, fis a l’entrada d’aigües del riu LaTêt el travessem i pugem al Puig Peric 2765 m. 3 h 30 min- 4 hores. Del cim Baixem cap el refugi de Camporells 2240 m.  2 h.

Total: 800 m de desnivell de  pujada, 13 km. 5 h 30 min a 6 hores.

El tercer dia 14, ens desplaçarem cap a la Reserva Nacional de Faune d’Orlu, creada l’any 1947, on hi ha el llac  i refugi d’en Beys, ja en el departament de l ’Ariège.

Refugi de Camporrells, pugem en direcció N cap el puig Tarrers 2540 m 1 h 30 min. Per baixar  al Coll Tarrers a 2407 m. entrant ja a l’ Ariège i  la reserva d’Orlu de clima atlètic. Del coll baixem cap al llac i refugi d’en Beys 1954 m.

Total: 350 m de desnivell, 13 km.  5h 30 min.

El quart dia 15, anirem cap el llac de Llanós i el poble de Porta per retornar a Angostrina on tindrem els vehicles.

Refugi d’en Beys 1954 m. seguim el GR-7 en direcció SW fins assolir la portella d’Orlu 2403 m. Entrant  de nou a la Cerdanya i a la vessant mediterrània Del coll  baixarem  el llac de Llanós 2200 m. i el  voregem per la vessant E fins a la presa, continuarem pel GR-7 fins al peu de l’estació d’esquí de Porté Puymorens, lloc on haurem deixat un cotxe en previsió pel retorn.

Total: Desnivell 575 m. 16 km. 6 h 30 min.

FI DE LA TRAVESSA

 

Notes:

  • Tant el quilometratge com el desnivell i horaris són aproximats.
  • Als tres refugis són en règim de mitja pensió, per tan cal portar llençol, ganyps pels 4 dies, roba impermeable i d’abric.
  • L’hora de sortida a les 7 del matí des de l’estació d’autobusos.
  • Cal portar esmorzar del primer dia.
  • Els interessats cal fer la inscripció prèvia abans del dia 22 de setembre, per poder fer la reserva. Per poder obrir els refugis cal un grup mínim de 10 persones.  

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.