La marxa no competitiva dels 7 Cims, organitzada pel CEP, serà el proper 5 de maig. La presentació tenia lloc aquest dilluns al vespre, a la sala d’actes de l’Escorxador de Vilafranca.

El proper diumenge, 5 de maig, tindrà lloc la 20a edició de la marxa 7 Cims, prova no competitiva de resistència individual, inclosa en el Circuit Català de Caminades de Resistència 2024.

La gran novetat d’enguany és l’adéu a dos cims de la passada edició, el Castellar i Les Agulles, pel Solanes i l’inèdit Turó de Sant Joan. Amb aquests canvis, es redueix el desnivell acumulat en més de 450 metres i la distància del recorregut (5,4 km menys), que enguany serà de 53,8km, i un desnivell acumulat de 4370 metres. La ruta estarà senyalitzada amb cintes blanques de la FEEC i un senyal de punt quilomètric cada deu quilòmetres. Hi haurà 4 controls de pas, a més del control de material obligatori. També 8 avituallaments (4 sòlids i 4 líquids).

La cursa, que enguany arriba a la 20a edició i l’any passat va comptar amb més de 600 inscrits, es renova any rere any, sense perdre la seva essència. Incentivar als marxadors habituals és fonamental.

Un home que sap de què va la 7 Cims és en Roger Vives, El granadenc ha participat en vuit ocasions i ara està rumiant fer-ho per novena vegada.

Roger Vives, juntament amb l’atleta Gisela Carrión, l’entrenador Toni Santiesteban i el podòleg Joan Tèrmens, van ser els participants en la taula rodona posterior a la presentació de la marxa. Durant la presentació intervenien el segon tinent d’alcalde de Vilafranca, Ramon Zaballa, l’alcalde de Pontons, Josep Tutusaus, la regidora d’esports de Torrelles, Natàlia Ramírez i el director tècnic de la marxa, Paco Osuna.

La marxa no competitiva dels 7 Cims està limitada a 700 participants, i està oberta a tothom major de 14 anys. El període d’inscripció ja és obert des de l’11 de març i fins al 23 d’abril (o abans, si s’arriba a 700 inscrits). Finalitzat aquest període no s’acceptaran inscripcions, tampoc el mateix dia de la marxa. Les inscripcions només es poden formalitzar al web del Centre Excursionista del Penedès.

El lliurament de dorsals es farà el dissabte dia 4 de maig, matí i tarda, al nou local del CEP, i diumenge, 45 minuts abans de la sortida a Torrelles de Foix. La cita arrencarà diumenge, 5 de maig, a les 6:30h, davant l’Ajuntament de Torrelles. Els participants tindran 14 hores per fer la prova. (És a dir, fins a les 20:30 hores del mateix dia).

Referent al REGLAMENT:
Entre altres normes… Cal portar un material obligatori durant tota la marxa:
• Motxilla, ronyonera, o similar.
• Recipient per a la reserva mínima d’un litre d’aigua.
• Manta tèrmica i Mòbil.
(en cas de mal temps, es pot demanar també un paravent)
• No està permès portar animals de companyia.
Referent a la PROMOCIÓ:
• Hi haurà un obsequi commemoratiu especial, al participant més jove i el de major edat, tan masculí con
femení que finalitzin la marxa.

El mateix dia de la marxa es farà la tradicional Caminada Popular el Foix (ideal per als familiars dels participants que aquest dia fan la marxa 7 Cims).