Notícies

Comic’s & muntanya

En aquesta exposició, podreu veure els treballs de Xavi Mountain, Edu Català, Sergi Dìez i . Uns escaladors que dibuixen, amb bon humor i estils ben diferents, situacions surrealistes o imatges entranyables, des d’un  gran coneixement dels esports de muntanya, l’escalada i l’alpinisme.

 

Sala d’Exposicions Jaume Palau 

C/, Eugeni d’Ors, 15  – cantonada Joan XXlll

 Del 7 al 23 d’octubre, obert divendres, dissabtes i diumenges

Dissabtes de 18:30 a 20:30 h. i diumenges de 11 a 13 h.

Organitza: Associació de Veïns i Veïnes de Sant Julià

Col-labora: Centre Escursionista del Penedès

PEDRA SECA

RESTAURACIÓ D’UNA BARRACA AL MUNICIPÍ D’OLERDOLA A LA PARTIDA DE LES CASSETES DEL ROSELL ( CAN TRABAL)

La restauració va consistir en refer una part important en la seva part dreta de la barraca que estava en molt mal estat i reomplir uns forats importants a la seva part esquerre. També es va netejar l’interior i el desbroçament al tombant de la barraca. A la coberta es va posar terra perquè a la primavera poder-hi  plantar lliris.

Fotos abans durant i després de la restauració.

Vilafranca del Penedès Gener del 2022

EL GRUP DE PEDRA SECA HA RECUPERAT UN FORN DE CALÇ A OLÈRDOLA

A finals del 2021 el Grup de Pedra seca del Centre,  va restaurar un forn de calç al Fondo de la Seguera al Municipi d’Olèrdola, que estava completament tapat per la natura.

La restauració va consistir en la neteja de l’entorn, arreglar de pedres el perímetre de la part superior, netejar l’olla interior que estava ple d’arbres que havien crescut en el seu interior com conseqüència  de tants anys d’abandó, també es va protegir la part superior amb un tancat de pals per evitar la caiguda, i poder ser visitat amb total seguretat

fotografíes de l’activitat

PEDRA SECA: Les Barraques de La Muntanyeta (Olèrdola)

Les Barraques de La Muntanyeta (Olèrdola)

 

El passat 28 de Novembre de 2021, va realitzar-se la trobada de Les Barraques de La Muntanyeta, on mitjançant una explicació guiada i comentada pel grup de Pedra Seca del Centre Excursionista del Penedès, es van poder observar un seguit de construccions, tot gaudint de la companyia i l’aire lliure.

Per veure les fotografies de la sortida, premeu aquí.

FOTÒGRAF: Andreu Clemente

Crònica de la restauració d’una barraca d’Olivella (Garraf)

Crònica de la restauració d’una barraca d’Olivella (Garraf)

El passat 19 d’octubre de 2021, l’Associació per la Pedra Seca del Garraf i el grup vilafranquí del Centre Excursionista del Penedès van restaurar la “Barraca del Comellaret”, que està catalogada a Wikipedra amb el codi 48, situada molt a prop del Camí de Sitges a la Plana Novella.

Aquesta barraca que va ésser catalogada pel grup Drac Verd de Sitges el 29/01/1999, ja tenia des de llavors un forat a la coberta que amb els anys es va anar fent més gran. Primer es van treure les pedres de la coberta caigudes a dins la barraca i les van classificar per mides per procedir tot seguit a refer la coberta de falsa cúpula, mentre altres voluntaris eliminaven totes les branques de pins caigudes pel voltant. Un cop tancada la coberta, es va transportar terra per cobrir-la exteriorment i s’hi van plantar els típics lliris blaus (iris germànica). Finalment es va regar la coberta amb aigua per afavorir la plantació dels lliris. Les feines van durar tot el matí del dimarts dia 19 i la barraca va quedar en perfectes condicions.

Ara, l’Associació per la Pedra Seca del Garraf té prevista la restauració d’una altre barraca del Serrat de les Llenties i el Forn de Calç (codi Wikipedra 181), però caldrà obtenir els permisos necessaris del Parc del Garraf.

L’Associació per la Pedra Seca del Garraf agraeix la inestimable col·laboració del grup vilafranquí del Centre Excursionista del Penedès, que des de fa anys  ha restaurat moltes barraques d’Olèrdola, de Cunit i de Vilanova i la Geltrú, així com de tots els voluntaris que hi van participar, esperant seguir col·laborant en protegir i conservar aquest patrimoni irrepetible de pedra seca, de la comarca del Garraf.

 

PEDRA SECA a Font-Rubí

El Grup de Pedra seca del Centre Excursionista del Penedès a restaurat una barraca al Municipi de Font-Rubí en el terme de la Baltana Nova.

La restauració a consistit en refer la porta d’entrada que per culpa de les pluges havia caigut arrossegant part del sostre, també la part del darrera tenia des de fa temps una important esllavissada.

S’han plantat lliris al sostre per aguantar la cúpula i arreglar l’entorn.

Fotos, abans, durant i després de la reparació.

Gràcies per mantenir el patrimoni viu!

BICICLETA – BTT-O Penedès 2021

El passat diumenge una setantena de participants van poder gaudir de la primera edició de la cursa BTT-O Penedès. Una cursa d’orientació organitzada pel Centre Excursionista del Penedès i La Biciclera, on els participants es desplaçaven amb bicicleta. L’objectiu era trobar el màxim nombre de fites en un temps de 3 hores. En aquesta edició, el mapa els va portar per la zona de vinyes de la Bleda, passant pels forts desnivells del Turó de Samuntà i arribant de nou a Vilafranca, on van poder recuperar forces amb un vermut popular. Els organitzadors confien a poder donar continuïtat a l’esdeveniment.

Fes clic aquí per a visualitzar les classificacions.

PEDRA SECA: Rehabilitació d’una barraca

Nova restauració per part del Grup de Pedra seca del Centre Excursionista del Penedès, d’una barraca de Pedra seca que tenia un enderrocament  important a la part del darrera, part lateral i el  sostre ensorrat, aquesta barraca esta ubicada en  un Espai Forestal del Fondo del Cove al Municipi de Cunit (Baix Penedès)

L’abans, durant i després de la restauració.

Fer click aquí per a veure les fotografies.

Resum de la 18ena caminada de RAMS

El passat 28 de Març es va dur a terme la 18ena caminada de resistència de Rams amb la participació de 26 caminants 

En una diada radiant pel que fa la meteorologia, la caminada va transcòrrer sense cap incidència i amb un molt bon ambient entre tots els participants

La distancia recorreguda durant el seguiment del riu Anoia va ser de 37 km., entre les poblacions de El Badorc i Martorell, a un ritme de mitjana de 5 km per hora.

El recorregut va agradar força als participants sobretot pels indrets desconeguts per on passava, però es va recollir la proposta de dissenyar un recorregut no tant planer i que contingui més desnivell per l’edició de l’any que ve.

Per poder consultar les fotografies, cliqueu aquí.

Certificat de donació FEEC

Companys i companyes,
Recordeu que, des d’ara, la vostra aportació federativa, a través de la llicència FEEC, es considera una donació i que un 80% d’aquesta donació es pot desgravar a la Declaració de la Renda.
Ja teniu a la vostra disposició el Certificat de donació a l’Àrea privada del web de la FEEC. Hi apareix l’import que podeu desgravar en la Declaració de la Renda 2020 que haureu de presentar enguany.
Feu-ne difusió entre els vostres socis, estiguin o no federats.
Gràcies.

Llicència federativa 2021

Us informem que a partir del 4 de desembre s’inicia la nova temporada de llicències per al 2021.

Al següent link trobareu tota la informació amb els aspectes del nou pla de llicències i assegurances i les taules resum amb els preus anuals.

Recordeu que ens podeu fer les consultes a secretaria@cep.cat o a les nostres oficines dilluns, dimecres i divendres de les 20:30h a les 21:30h

També podeu fer les tramitacions online a través del portal del CEP Llicències Federatives – Centre Excursionista del Penedès (cep.cat)

CONVENI ENTRE L’AJUNTAMENT D’OLÈRDOLA I EL CENTRE EXCURSIONISTA DEL PENEDÈS PER DIFONDRE I CONSERVAR LES BARRAQUES DE PEDRA SECA

L’ objecte del conveni, aprovat en la darrera sessió de la Junta de Govern Local, és  la conservació, recuperació i neteja de les barraques de pedra seca presents a les dues rutes de senderisme creades des de l’Ajuntament d’Olèrdola i que permeten resseguir la presència d’aquestes construccions al municipi.

El conveni també inclou un taller guiat per explicar la tècnica de la pedra seca als visitants. Aquestes barraques de pedra seca han estat recuperades des del 2016 pel grup de pedra seca del Centre Excursionista del  Penedès, amb la col·laboració de  l’Ajuntament d’ Olèrdola. A Olèrdola hi ha 60 barraques identificades i catalogades.

La tècnica constructiva de pedra seca va ser declarada  Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO fa dos anys.

Info original a:

Conveni entre l’Ajuntament d’Olèrdola i el Centre Excursionista del Penedès per difondre i conservar les barraques de pedra seca — Ajuntament d’Olèrdola (olerdola.cat)

COMUNICAT D’ADQUISICIÓ DEL LOCAL PER A LA NOVA SEU SOCIAL

Des de la Junta directiva i el Grup de Treball de la Nova Seu Social us voleu fem arribar la comunicació que des del passat 1 Octubre el CEP ha formalitzat l’adquisició de les dues finques que conformen la propietat amb adreça Carrer Pere el Gran núm. 18 de Vilafranca del Penedès (antiga Bolera).

L’adquisició en propietat d’aquest local és el primer pas per construir la Nova Seu Social de l’entitat. Els propers passos seran l’inici d’obres per adequar la propietat a les necessitats de futur del CEP. Aquestes estan projectades en una divisió de la propietat en una zona esportiva i un altre de social pel desenvolupament de formacions, xerrades, projeccions…,  obertes tant a socis i sòcies de l’entitat com al públic en general del territori.

La finalitat de la Nova Seu Social és potenciar un punt de trobada per les 14 seccions que conformen actualment l’entitat i pels més de 800 socis que en formen part, i a la vegada donar un servei d’entitat sense ànim de lucre oberta a activitats destinades als nostres socis i al públic en general de tot el territori.

També volem aprofitar amb aquest escrit per agrair tot el suport rebut per tots vosaltres tant per l’esforç econòmic, com en el compromís dels avals mancomunats obtinguts per aconseguir el finançament necessari.

L’evolució del projecte el podreu anar seguint per les nostres xarxes socials (Instagram, Facebook i Youtube) i anirem informant periòdicament per correu electrònic i a través de les Assemblees ordinàries i extraordinàries. 

Finalment, comunicar que es crearà un Grup de Treball per la projecció i execució del projecte de la Nova Seu Social, en el qual animem a tothom que tingui ganes de col·laborar amb les seves aportacions a formar-ne part. Per interès adreçar-se a juntadirectiva@cep.cat.

Restem a disposició per qualsevol dubte o pregunta.

TOTS SOM CEP!

Salut!
Junta Directiva Centre Excursionista del Penedès

La FEEC rep la Creu de Sant Jordi

Companys i companyes,

Sapigueu que ahir dilluns 21 de setembre, la FEEC va rebre la Creu de Sant Jordi.

“Pel seu compromís amb el país, amb les accions socials, culturals i esportives i en reconeixement a la defensa dels valors de respecte i amor per la natura i el medi ambient, el Govern de la Generalitat farà entrega de la Creu de Sant Jordi a la FEEC”.  

Més info a

Preinscripció Caminada Camí ramader de Marina. De la Cerdanya al Penedès

Benvolguts/des,

Després de la suspensió de la caminada que havíen organitzat el Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos en el projecte Camí ramader de Marina. De la Cerdanya al Penedès, ens plau anunciar-vos que ja tenim noves dates per a la realització de la caminada de la prova pilot: els dies 23, 24 i 25 d’octubre. Es tracta d’una caminada lúdica que ens ha de servir per testar la ruta i millorar aquells aspectes que detectem entre tots i totes.

Ja podeu fer la preinscripció a l’activitat. També podeu enviar el formulari als vostres contactes.

L’activitat tindrà una limitació de 200 participants. A continuació, teniu l’enllaç on fer la preinscripció i on obtindreu més informació:

https://forms.gle/G4WxG6MNNjgPmQpU9

Per a qualsevol consulta o dubte podeu adreçar-vos al següent mail: info@camiramaderdemarina.cat

Us hi esperem!

CONVOCATÒRIA ASSEMBLEA EXTRAORDINÀRIA

Benvolgut soci/a,
 
Et volem convidar a l’Assemblea Extraordinària de la nostra entitat, que tindrà lloc el Dimarts 21 de juliol de 2020 a les 19:30 en primera convocatòria i a les 20:00 en la segona, a la nau de Cal Figarot.

Aquesta Assemblea Extraordinària substitueix a la ja convocada Assemblea General Ordinària Anual que estava prevista pel passat 13 de Març i que per causes de la pandèmia de la COVID-19 que vivim es va veure obligada a ajornar-se.Aquestes circumstàncies especials ens han portat a moure l’Assemblea Ordinària i tots els punts de l’ordre d’aquesta al quart quadrimestre d’aquest any, i convocar una Assemblea Extraordinària per aquest mes de Juliol per tractar únicament els punts més urgents que permetin el funcionament planificat de l’entitat per aquest 2020.

L’ordre del dia serà:
1. Obertura de l’Assemblea.
2. Altes i baixes de la junta
3. Estat del projecte de nova seu social, estat dels avals i decisió del seguiment del projecte.
4. Precs i preguntes.
5. Aprovació de l’Assemblea
6. Nomenament de tres socis per l’aprovació de l’acta de l’assemblea. 

Les qüestions que hom vulgui presentarper incloure en l’ordre del dia, hauran de ser lliurades a la Secretaria del Centre, una setmana abans de la celebració de l’assemblea.

Les decisions que s’hi prenen, aprovades per majoria, tenen caràcter de preferència i poden revocar qualsevol altre acord pres per la Junta directiva. És important la vostra presència en aquesta Assemblea, ja sigui per donar suport a la Junta en la seva gestió, com per ser crítics en la mateixa. 

Finalment, demanar-vos que porteu mascareta, ja que aquesta serà obligatòria per accedir en la nau de Cal Figarot. 

Aprofitem per recordar que el Centre som tots nosaltres i demanem un cop més la vostra col·laboració. 

TOTS SOM CEP!

LA JUNTA