Curses de muntanya: sortida Vilafranca – Vilanova 2022

SORTIDA VILAFRANCA – VILANOVA 2022

Cloenda dels entrenillus d’estiu de la secció de curses de muntanya del CEP

 

Dades bàsiques

 • Dia: Divendres 29 de juliol del 2022
 • Hora de trobada: 19.00h
 • Lloc de trobada: Rambla Sant Francesc, monument a Milà i Fontanals, Vilafranca

Què cal portar?

 • Menjar i beure per fer l’activitat en règim d’autosuficiència.
 • Calçat i roba adequada per córrer per la muntanya
 • Frontal, ja que el tram final el farem de nit.
 • Roba de recanvi i tovallola.

Desenvolupament de l’activitat

 • La trobada serà a les 19.00 al monument de la Rambla, i ens farem unes fotografies commemoratives.
 • Disposarem de vehicles de l’organització on podrem deixar les bosses amb roba de recanvi i tovallola. Aquests vehicles seran a Vilanova quan hi arribem a la nit.
 • A les 19.30h començarem a córrer direcció Vilanova.
 • A la zona de Daltmar disposarem d’un avituallament líquid.
 • Entrarem a Vilanova per la zona de la Ronda Ibèrica, a l’alçada de l’Hospital.
 • Arribarem a la platja del Far, on ens banyarem sota la llum de la lluna.
 • Posteriorment, farem un sopar pica-pica a l’aire lliure.
 • La tornada a Vilafranca serà mitjançant vehicles particulars procurats per l’organització.

Inscripcions

 • Disponibles de l’1 al 24 de juliol en aquesta mateixa pàgina.
 • Socis i sòcies del CEP ⇒3€
 • No socis/es del CEP ⇒6€
 • Places limitades a 20 persones
 • En cas de no disposar de llicència tipus FEEC o FEDME, cal seleccionar l’opció extra llicència temporal.

No us ho perdeu!

 

SECCIÓ JOVE: Astazus i/o Pic de Pineta

Informació general

Aquesta no és una sortida guiada, els/les participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions meteorològiques amb les que es trobaran, han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència per al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’emprèn sota la seva única i pròpia responsabilitat.

 

Una prèvia

En aquesta ocasió ens desplaçarem a un dels racons més bonics i espectaculars de Pirineu. El Balcó de Pineta, als peus de la cara nord del Mont Perdut, el Cilindre,  els pics dels Astazus… Aquests últims, es troben enclavats a la zona nord-oest de la balconada, fent de frontera amb França caient verticalment cap al Circ de Gavarnie, declarat Patrimoni Mundial per al UNESCO.

Es tracta d’una ascensió llarga, sense deixar de banda que es tracta d’una activitat d’alta muntanya, tècnicament “relativament” senzilla. Excepte en la seva part final, on tindrem algun pas aïllat de IIº per ascendir el pic oriental i una grimpada de IIº + per al pic occidental.

 

Dissabte:

Sortirem de l’estació de busos de Vilafranca a les 10:00 del matí. Tenim 3h30′ de cotxe fins a Bielsa i fins al pàrquing de la Vall de Pineta.

Un cop allà començarem l’aproximació cap al Balcó de Pineta (6km 1400md+) on passarem la nit. Un cop arribats, hi haurà l’opció d’ascendir al pic homònim de la vall, el Pic de Pineta (2.861m) o de preparar-se ja per passar la nit.

 

Diumenge:

Depenen dels interessos dels participants es faran dos grups, l’objectiu per un, serà els Pics d’Astazu (3.071m i 3.015m) (uns 5km i 600md+ aprox.) i per l’altre el Pic de Pineta (2.861m) (uns 2km i 300md+).

 

MATERIAL:

Ulleres de sol, Samarreta tèrmica interior, Jaqueta de plomes o primaloft, Jaqueta GoreTex, Softshell, Malles interiors tèrmiques, Pantalons, 2 parells de mitjons sintètics, Guants fins interior i Guants GoreTex exterior, Gorro, Buff o similar, Motxilla, frontal amb piles de recanvi, Bidó/termo/camel-back. Crema solar.

Material acampada/vivac: tenda, sac de plomes, màrfega, fogonet, gas, termo… Opcional: càmera fotos, gopro, …

Cal contemplar la possibiltat d’utilitzar Grampons i Piolet

Recomanem anar el més alleugerits de pes a la motxilla possible i no portar coses innecessaries.

 

PREU:

L’activitat és gratuïta pels socis. Pels No socis té un cost de 5eur.

Costs del transport a dividir
Per a participar és necessari tenir una llicència federativa tipus C, o més.
En cas de no tenir-la, cal contractar la llicència temporal de dos dies: 6€

 

Logística

La sortida es realitzarà en cotxes particulars.

Es tracta d’una sortida que convinarà escalada i excursionisme, pel que cal estar en possessió de la llicència federativa, mínim en modalitat C.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altre de diferent depenent de la meteorologia o del número de participants. S’informarà amb la màxima antelació possible als/les participants de les possibles modificacions.

 

 

 

+2000 – Pica d’Estats per la Vall d’Aresté

Els +2000 són sortides en autosuficiència d’excursionisme d’alta muntanya. No són sortides guiades, les persones participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’empren sota la seva única i pròpia responsabilitat.

 

La Pica d’Estats és el cim més alt de Catalunya. Es troba entre la comarca del Pallars Sobirà i el departament francès d’Arieja. Està situada al final de la Vallferrera i de la ribera de Sotllo, i és el punt culminant del massís del Montcalm; està constituïda per tres pics, poc separats l’un de l’altre. El pic central, el més alt (3.143,5 m), el pic occidental o pic Verdaguer (3.129,4 m) i el pic oriental o punta de Gabarró (3.114,6 m). La carena marca la frontera estatal entre Espanya i França, així com l’existent entre Catalunya i Occitània, amb una orientació general que va de nord, nord-oest a sud-est.

 

DISSABTE 16 i DIUMENGE 17 DE JULIOL

Ens desplaçarem en vehicles particulars fins a Areu i continuarem fins a l’aparcament de la Molinassa on deixarem els cotxes.

L’idea es assolir els 6 pics de 3.000 metres de la zona: Rodó de Canalbona (3.004m), Punta Gabarró (3.114m), Pica d’Estats (3.144m), Pic Verdaguer (3.129m), Montcalm (3.077m) i Pic de Sotllo (3.073m).

La proposta és pujar per la vall d’Aresté; fer nit en alçada; baixar pels estanyets de Sotllo, el coll de Baborte i la cabana de Basello.

Desnivell: 2.500 + (aprox.)
Distancia: 24 km (aprox.)

INFORMACIÓ GENERAL I LOGÍSTICA:

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats de la sortida, decidir els itineraris i la intendència de la sortida i resoldre qualsevol incidència que es presentin.

El punt de trobada serà dissabte 16 de juliol a les 6 del matí a la benzinera Penedès.

Per realitzar l’activitat cal inscriure’s, per tot, abans del dimecres dia 13 de juliol a la pàgina web o a la secretaria del Centre. Les places estan limitades a 8 participants.

Es tracta d’una sortida d’alta muntanya i cal estar en possessió de la llicencia federativa, mínim en la modalitat C.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altra de diferent, ja sigui a la mateixa zona o en qualsevol altre lloc, en qualsevol moment i per acord d’una majoria dels participants si aquesta és la seva voluntat o les circumstàncies així ho aconsellen.

CAMINADES ESPORTIVES – RUTA CIRCULAR Pic de Certascan

La ruta està al Pirineu de Lleida, a la comarca del Pallars Sobirà, dins dels Parc Natural de l’Alt Pirineu. És una ruta molt maca amb sortida des de la Presa de Montalto en la que remuntarem per un corriol que ens portarà al pla de Boavi i als estanys de Romedo de Baix i de Dalt fins arribar al refugi guardat de Certascan on farem nit. Per la tarda podrem passejar per l’entorn i gaudir de l’Estany de Certascan què és el més gran i profund dels Pirineus.

A l’endemà pujarem al Coll de Certascan per una fàcil canal fins el collet que separa els dos cims del Pic de Certascan (en cas que hi hagués neu a la canal pujaríem per la ruta clàssica). Desprès de coronar les dues puntes del cim de Certascan (el Nord (2840m) i el Sud (2853) baixarem fins el Coll de Certascan. Si hi han ganes i es va be de temps també podem assolir els cims de l’Agulla de Guerossos (2678m) i el Pic de Guerossos (2734m).

Tornarem al refugi a recollir els estris que no em necessitat per l’ascensió i baixarem pel camí de Llurri que ens deixarà altre cop a la Presa de Montalto.

Aquesta és una ruta circular pel cor del parc Natural de l’Alt Pirineu on podrem gaudir de paisatges espectaculars, si tenim sort de la seva fauna i sobretot dels seus rius i estanys, és per aquest motiu que des del parc ens demanen que siguem molt respectuosos amb el territori i que el bany està prohibit als estanys d’alta muntanya. Les cremes solars, els repel·lents d’insectes i/o les toxines presents a la nostra pell afecten de forma severa els amfibis.

Dades tècniques del recorregut
Dificultat tècnica: Fàcil/moderada
Altura cim: 2.853 metres
Recorregut i desnivell:
Dissabte dia 2: 10 km recorregut +979 m
Diumenge dia 3: 13 km recorregut + 617m -943 m
Punt de trobada: a les 06:30 del matí del pàrquing del CAP Vilafranca Nord
Places: 25 (cal inscriure’s abans del dimecres dia 16 de juny a la pàgina web o a la secretaria del Centre.)

Es tracta d’una sortida de muntanya i cal estar en possessió de la llicencia federativa, mínim en la modalitat A i B. En cas de no tenir-la el CEP us la pot facilitar per aquesta sortida.

Inscripcions i altre informació:
La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.

Per realitzar l’activitat cal inscriure’s, per tot, abans del dimecres dia 16 de juny a la pàgina web o a la secretaria del Centre.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altra de diferent, ja sigui a la mateixa zona o en qualsevol altre lloc, en qualsevol moment i per acord d’una majoria dels participants si aquesta és la seva voluntat o les circumstàncies així ho aconsellen.

EXCURSIONISME – Via Pirenaica, llum per a la independència (amb Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana)

Per inscripcions i més informació a la secretaria del CEP o enviant un correu a secretaria@cep.cat.

Participació a l’acta de la Via Pirenaica
Conjuntament Òmnium Cultural, Assemblea Nacional
Catalana i Centre Excursionista del Penedès hem
apadrinat el cim de la Torreta dels Enginyers de 1.988
metres.
El cim esta situat a la zona dels Rasos de Peguera. És de
fàcil accés des del Collet de Catllarí, situat a l’estació
d’esquí dels Rasos de Peguera.
Tot i que la inscripció pel cim ja està coberta, (4 persones
per cim) al Centre disposem del Farell, amb una plaça al
cim, i la corresponent assegurança de Responsabilitat
Civil, per l’acte en concret. Com acompanyants hi podem
accedir totes les persones federades amb assegurança
RC.

Hora de sortida: A les 5 de la tarda de l’aparcament de
l’Arxiu comarcal, amb cotxes particulars.
Cal portar sopar, llanterna i roba d’abric per la nit.
L’hora d’inici de l’encesa es preveu a les 22 hores.
Tot i que es preveu que els farells estiguin encesos tota la
nit, els acompanyants podran retirar-se, en el moment
que creguin més oportú.
També es podrà fer vivac per esperar l’albada, en els
boscos bora el cim.

Itinerari d’accés: per arribar al cim, hi ha diferents
itineraris possibles:
El més fàcil, és el que s’agafa a 100 metres abans
d’arribar a la creu que hi ha a l’estació d’esquí dels Rasos
de Peguera. Cal agafar una pista a la dreta, tancada amb
una barrera metàl·lica i no deixar-la fins al cim. En el cim
hi han unes antenes de comunicació i una Torreta.
Distancia: 3 kilòmetres.
Desnivell: 100 metres.
Temps: 45 min.
Enllaç al track de la ruta del cim:
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/del-collet-de-
catllari-a-la-torreta-dels-enginyers-105595682

 

Per inscripcions i més informació a la secretaria del CEP o enviant un correu a secretaria@cep.cat.

XXVIIIè CICLE D’AUDIOVISUALS DE MUNTANYA 2022-“La Muntanya, una manera d’entendre la vida” Sessió 5

“La Muntanya, una manera d’entendre la vida”

Sota el títol “La Muntanya, una manera d’entendre la vida” tindrem el plaer de presentar cinc propostes ben diferents però sempre vinculades amb la muntanya en totes les seves expressions.

L’escalada com a element d’autoconeixement, l’assoliment d’un cim per trencar i superar una malaltia, tres anys caminant i contactant amb altres cultures i un documental de temàtica rural que entra en contradicció amb els valors predominants de la nova cultura urbana.

Per acabar el cicle veurem dos documentals premiats a la última edició BBVA de CINEMA DE MUNTANYA FESTIVAL DE TORELLÓ 2021

Us hi esperem a tots!

Entrada gratuïta a totes les projeccions

Dimarts 21 de juny

Lloc: VINSEUM

 • Hora: 20:00h

 THE ICEFALL DOCTOR

Sean Burch EUA 2021 53′

Premi BBVA al millor film de Muntanya

El documental segueix Ang Nima i el seu equip de xerpes, exercint la professió més perillosa de la terra, estadísticament parlant: equipar amb cordes i escales la gelera del Khumbu, a l’Everest. L’objectiu és que els alpinistes occidentals tinguin les màximes facilitats per assolir el sostre del món. El llegendari Rob Hall el va batejar com a Icefall Doctor.

ANTARTICA, MON RÈVE DE L’EXTRÉME SUD

Pierre Petit, Yan Estienne i Laurent Cistac FRANÇA 2021 50′

Premi GRANDVALIRA al millor film d’Esports de  muntanya

 Yvan Estienne, nascut en una vall prop del massís alpí dels Ecrins, tenia com a destí ser un obrer en una vall alpina o bé pastor. La passió per la muntanya i el desitg de descoberta el fan fer somiar en un viatge a l’Antàrtida. Finalment va poder experimentar els llocs mítics recorreguts pels intrèpids aventurers de principis del segle XX.

Podeu compartir la programació:

Cartell

Díptic

 

 

 

PEDALADA NOCTURNA BTT AL BALCÓ DEL PENEDÈS I A LA FONT DE LLINARS

Sortida nocturna en btt al Balcó del Penedès sota el castell de Font-rubí i a la font de Llinars, passant pel Coll de la Barraca.

Sortirem a les 20:30 del pàrquing del Complex Aquàtic direcció a Pacs, Les Cabanyes i Guardiola.

Pujarem per la finca de Mas Guineu, BP-2126, on pedalarem per asfalt fins al Miravinyes – Balcó del Penedès, on podrem gaudir d’una vista nocturna de la plana penedesenca. Seguirem pedalant cap al Coll de la Barraca, deixant un camí a l’esquerra que va cap a la font de Llinars, però que farem de tornada. A l’arribar al Coll de la Barraca, pujarem cap a la carena com si anéssim a la cova de la Guineu i vorejarem tot el turó per baixar per la part del darrera fins la font de Llinars., on soparem.

De tornada, desfarem el camí fins a la cruïlla de la carretera per baixar fins la masia de Can Cruset i les caves Monsarra, seguirem pedalant fins a Vilobí, caves Loxarel, Pacs i zona esportiva de Vilafranca. 

Sinó hi ha impediments, el recorregut és de 45 km aproximadament.

XXVIIIè CICLE D’AUDIOVISUALS DE MUNTANYA 2022-“La Muntanya, una manera d’entendre la vida” Sessió 4

“La Muntanya, una manera d’entendre la vida”

Sota el títol “La Muntanya, una manera d’entendre la vida” tindrem el plaer de presentar cinc propostes ben diferents però sempre vinculades amb la muntanya en totes les seves expressions.

L’escalada com a element d’autoconeixement, l’assoliment d’un cim per trencar i superar una malaltia, tres anys caminant i contactant amb altres cultures i un documental de temàtica rural que entra en contradicció amb els valors predominants de la nova cultura urbana.

Per acabar el cicle veurem dos documentals premiats a la última edició BBVA de CINEMA DE MUNTANYA FESTIVAL DE TORELLÓ 2021

Us hi esperem a tots!

Entrada gratuïta a totes les projeccions

Dimarts 14 de juny

Lloc: VINSEUM

Hora: 20:00h

Documental “ El No a l’Ós” productora Le Champs

Pepe Camps i Vanessa Freixa

 L’any 1996 el govern francès, conjuntament amb els governs de Catalunya, Aragó i Navarra decideixen, amb caràcter d’urgència, i per tant sense dur a terme cap procés de participació amb els habitants del Pirineu, reintroduir exemplars d’ós bru a causa de la seva imminent extinció en aquestes terres.

El documental “El No a l’Ós” sorgeix fruit de la necessitat personal d’entendre un conflicte territorial que afectava el nostre territori i alhora a les dos vessants del Pirineu.

 

Podeu compartir la programació:

Cartell

Díptic

 

 

 

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA ANUAL

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA ANUAL 
Vilafranca del Penedès, 9 de Juny 2022

Benvolgut soci/a:

Et volem convidar a l’important l’Assemblea General Ordinària Anual de la nostra entitat, el proper dijous 9 de Juny a les 20:00 en convocatòria única, a l’Escorxador de Vilafranca del Penedès (C/ Escorxador, 19)

L’ordre del dia serà:

 • Obertura de l’Assemblea.
 • Memòria d’activitats de les seccions.
 • Estat de comptes.
 • Nova seu social.
 • Projecte comunicació i logotip.
 • Precs i preguntes.
 • Nomenament de tres socis per l’aprovació de l’acta de l’assemblea.

Les qüestions que hom vulgui presentar per incloure en l’ordre del dia, hauran de ser lliurades a la Secretaria del Centre, fins a una setmana abans de la celebració de l’assemblea. Les decisions que s’hi prenen, aprovades per majoria, tenen caràcter de preferència i poden revocar qualsevol altre acord pres per la Junta directiva.
És important la vostra presència en aquesta Assemblea, ja sigui per donar suport a la Junta en la seva gestió, com per ser crítics en la mateixa.

Aprofitem per recordar que el Centre som tots nosaltres i demanem un cop més la vostra col·laboració. El futur del CEP està a les vostres mans i cal decidir-lo entre tots!

Com sempre, t’esperem.

LA JUNTA

+2000. Punta Harlé i Pa de Sucre

ULL! Canvi de dates

 

Els +2000 són sortides en autosuficiència d’excursionisme d’alta muntanya. No són sortides guiades, els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’empren sota la seva única i pròpia responsabilitat.

 

La Punta d’Harlé (2.884 m) i el Pa de Sucre (2.860 m) formen part de l’escarpada cresta de la Serra de Turmeneia que s’inicia molt a prop de l’estany de Monges, s’estira fins a la bretxa de Peyta i enllaça amb el massís dels Besiberris. Ambdues cimes es troben en la partió dels termes municipals de la Vall de Boí (Alta Ribagorça) i de Naut Aran (Vall d’Aran) i també en el límit del Parc Nacional d’Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici i la seva zona perifèrica.

 

DISSABTE 4 DE JUNY

Sortirem de Vilafranca per dirigir-nos cap a Pont de Suert, entrarem a la Vall de Boí i deixarem els cotxes a l’aparcament de la presa de l’estany de Cavallers. Farem la Punta Alta de Comalesbienes (3.014 m), baixarem pel vesant NE, pel estany de la Roca i la vall de Colieto fins al refugi Ventosa i Calvell.

Desnivell positiu: 1.400 m aprox.

Distancia: 10 km aprox.

 

DIUMENGE 5 DE JUNY

Des del refugi ens dirigirem a Punta Harlé i el Pa de Sucre.

Desnivell positiu: 1.000 m aprox.

Distancia: 12 km aprox.

 

Inscripcions i altre informació:

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats de la sortida (material, intendència,…), acabar de decidir els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.

El punt de trobada serà dissabte 4 de juny a les 6 del matí a la benzinera Penedès.

Per realitzar l’activitat cal inscriure’s, per tot, abans del dimecres dia 1 de juny a la pàgina web o a la secretaria del Centre. Les places estan limitades a 8 participants.

Es tracta d’una sortida d’alta muntanya i cal estar en possessió de la llicencia federativa, mínim en la modalitat C.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altra de diferent, ja sigui a la mateixa zona o en qualsevol altre lloc, en qualsevol moment i per acord d’una majoria dels participants si aquesta és la seva voluntat o les circumstàncies així ho aconsellen.

 

 

XXVIIIè CICLE D’AUDIOVISUALS DE MUNTANYA 2022-“La Muntanya, una manera d’entendre la vida” Sessió 2

⁹“La Muntanya, una manera d’entendre la vida”

Sota el títol “La Muntanya, una manera d’entendre la vida” tindrem el plaer de presentar cinc propostes ben diferents però sempre vinculades amb la muntanya en totes les seves expressions.

L’escalada com a element d’autoconeixement, l’assoliment d’un cim per trencar i superar una malaltia, tres anys caminant i contactant amb altres cultures i un documental de temàtica rural que entra en contradicció amb els valors predominants de la nova cultura urbana.

Per acabar el cicle veurem dos documentals premiats a la última edició BBVA de CINEMA DE MUNTANYA FESTIVAL DE TORELLÓ 2021

Us hi esperem a tots!

Entrada gratuïta a totes les projeccions

Divendres 3 de juny

Lloc: VINSEUM

Hora: 19h

“5 Crits de Vida”  i Saca la Lengua a la ELA

Presentació de la campanya “5 Gritos de Vida” que duen a terme malalts i afectats d’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica).

Documentals de “DAR DAR” (ascensió a la muntanya Vinson de l’Antàrtida) i “Grita Echeide” (ascensió al volcà Teide de 2 malalts amb dificultat de moviment).

Sessió amb Taquilla Inversa per recaptar fons per a la investigació de l’ELA.

 

 

Podeu compartir la programació:

Cartell

Díptic

 

 

 

XXVIIIè CICLE D’AUDIOVISUALS DE MUNTANYA 2022-“La Muntanya, una manera d’entendre la vida” Sessió 1

“La Muntanya, una manera d’entendre la vida”

Sota el títol “La Muntanya, una manera d’entendre la vida” tindrem el plaer de presentar cinc propostes ben diferents però sempre vinculades amb la muntanya en totes les seves expressions.

L’escalada com a element d’autoconeixement, l’assoliment d’un cim per trencar i superar una malaltia, tres anys caminant i contactant amb altres cultures i un documental de temàtica rural que entra en contradicció amb els valors predominants de la nova cultura urbana.

Per acabar el cicle veurem dos documentals premiats a la última edició BBVA de CINEMA DE MUNTANYA FESTIVAL DE TORELLÓ 2021

Us hi esperem a tots!

Entrada gratuïta a totes les projeccions

Dimarts 31 de maig

Lloc: VINSEUM

Hora: 20:00h

Mariona Martí

“L’escalada, el meu element”

La Mariona Martí escala des de l’any 1992.

La primera via de vuitè grau que va encadenar va arribar l’any 1998, amb “Caña al mono”, a Los Cachorros de Granada. Des d’aleshores, ha sigut mare de dos fills, ha treballat de professora els darrers vint anys i, sense haver sigut mai professional de l’escalada, ha aconseguit encadenar gairebé 400 vies de vuitè grau, algunes d’elles a vista.

Probablement, l’escaladora catalana amb més vies d’aquest grau a la seva llibreta.

Ens explica més que el que ha fet ella esportivament com escaladora i el que l’escalada ha fet per ella, els valors, les oportunitats i aprenetatges que suposa trobar un element tan potent com l’escalada a nivell físic, mental i social.

Podeu compartir la programació:

Cartell

Díptic

 

 

 

EXCURSIONSME-GR 270 Camí del Llobregat Etapa 4ª de Cal Rosal a la colònia tèxtil de Cal Marçal.

Aquesta  quarta  etapa,  gairebé tota en baixada com correspon al seguiment de la llera  del riu aigües avall del  Llobregat, l’anirem seguint  tot passant per dins o prop  les antigues colònies tèxtils.

Iniciarem la ruta a cal Rosal, ben aviat passarem per el nucli de Obiols amb la seva església romànica de Sant Vicens d’Obiols del segles IX-X.  seguirem cap a l’Ametlla de Casserres.

l’Ametlla de Casserres, on hi  destaca la casa de l’amo d’aquesta colònia.

 

Gironella, important població  te uns 3.500 habitants, i és interesant de visitar  el seu barri vell.

Viladomiu Vell, hi podem veure els horts, la torre de l’amo i l’esglesia.

Viladomiu Nou, aquesta colònia fou començada a construir l’any 1880 on hi podem veure  la torre de l’amo.

Colònia del Guixarró,  Fou construïda en els anys 1.888 i 1.889.

Colònia de  Cal Prat, edificada l’any 1.887.

Puig-reig, municipi de 4.200 habitants, hi son interesants el barri vell i el castell medieval .

Colònia Pons, és una de les colònies interesants per visitar ja que acull el centre d’interpretació a l’església.

Colònia Marçal, Aquesta colònia s’especialitza en la confecció de llençols i tovalloles.

 

Nota: Cal inscripció prèvia,  portar esmorzar i dinar, mascareta dins l’autobús.

 

Trak de l’etapa: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/gr-270-cami-del-llobregat-tram-6-navas-a-cal-rosal-17167420

 

La propera excursió està programada pel dia 25 de juny  de 2022 entre  Cal Marçal i Sallent,  però ens trobem que és el pont de Sant Joan, per tant es probable que hi hagi algun canvi.

 

BTT-O Penedès

INSCRIPCIONS EXHAURIDES! 

Gràcies a tothom per inscriure’s a la segona edició de la BTT-O del Centre Excursionista, però les inscripcions estan exhaurides. Davant de qualsevol problema o dubte, si us plau, feu un mail a bicicleta@cep.cat

 

 

Us animem a participar a la segona edició de la BTT-O Penedès. Es tracta d’una cursa popular d’orientació per equips amb bicicleta. L’objectiu de la cursa és trobar el màxim nombre de fites amb l’ajuda d’un mapa, en un temps màxim de 3 hores. Els equips es desplaçaran amb bicicleta per camins, pistes i corriols del Penedès, el recorregut és lliure i les fites tenen diferent valor, guanya el que aconsegueix una puntuació més alta.

Informació pràctica

Data: diumenge 22 de maig del 2022

Lloc: Vilafranca del Penedès

Organitza: El Centre Excursionista del Penedès i La Biciclera

Modalitat: MTB-O

Durada: 3 hores

Controls: 30-35 fites

Equips: 2 o 3 components.

Categories: Mixta, femení i masculí (XO, DO, HO)

Categories especial: Millor equip CEP

Sortida: Aparcament del Complex Aquàtic (https://goo.gl/maps/1LTLRBvyJWdni6Ey6)

Vermut: La Biciclera (https://goo.gl/maps/LgViE5M6MerBvPv19)

Programa

08:30 Briefing

08:45 Lliurament de mapes

9:00  Sortida

12:00 Arribada

12:00-13:00 Vermut

12:30 Tancament de meta

13:00 Lliurament de premis

Inscripcions

SOCIS CEP:

Obertura inscripcions: 25 de Març 2022

 Preu: 8 euros (socis CEP) + llicència temporal si és necessari.

NO SOCIS CEP:

Obertura inscripcions: 1 d’abril 2022

 Preu: 10 euros (no socis) + llicència temporal si és necessari.

Assegurança: 5 euros (en cas de no tenir-ne)

Inclou mapa, obsequi, vermut al finalitzar i premis pels primers classificats de cada categoria.

Per participar a la cursa és obligatori disposar d’una assegurança federativa que cobreixi l’activitat de bicicleta de muntanya (FEEC, FCOC, FCC, altres). En cas de no disposar de llicència federativa, en el moment de fer la inscripció trobareu l’opció corresponent, amb un suplement de 5 euros.

L’organització tramitarà l’assegurança temporal pel dia de la cursa (FEEC). L’organització no es fa responsable dels accident que puguin patir els participants, és per això que els corredors no federats han de contractar l’assegurança d’accidents.

Informació tècnica

El mapa de la cursa té una escala de 1:20.000. Una vegada es lliurin els mapes, els participants disposaran de 15 minuts abans de la sortida per planificar les seves estratègies.

El terreny on es desenvoluparà la carrera inclou una xarxa de camins i senders ideals per la pràctica de la MTB i la orientació. Hi podreu trobar una combinació de zones planes entre cultius i vinyes, i una part amb més desnivells entre boscos. La dificultat tècnica augmenta en les fites de més punts i més allunyades. Les propietats privades s’han de respectar i les carreteres prohibides estan marcades amb un ratllat. El no compliment d’aquestes prohibicions i obligatorietats són motiu de desqualificació.

El marcatge en els controls es realitzarà mitjançant pinça tradicional a la targeta de control que disposa cada equip. Al finalitzar la cursa es lliurarà la targeta de control a la organització i es procedirà al recompte de punts.

La puntuació dels controls és diferent (entre 3 i 9 punts), segons la dificultat física i tècnica. La puntuació l’indica el primer dígit de la numeració del control. Guanya l’equip que aconsegueixi més punts, en cas d’empat guanya l’equip amb menor temps.

Passar-se del temps de 3 hores comporta penalització per cada fracció de retard.

 La penalització per retard sobre l’horari de tancament serà la següent:

Fins 00:04:59 – 10 punts

de 00:04:59 a 00:09:59 – 20 punts

de 00:10:00 a 00:14:59 – 30 punts

de 00:15:00 a 00:19:59 – 40 punts

de 00:20:00 a 00:24:59 – 50 punts

de 00:25:00 a 00:29:59 – 60 punts

més de 00:30:00 – desqualificació.

Reglament

 • Com a cursa popular, el joc net és el principi fonamental d’aquesta cursa, per tant totes les persones que participin s’hauran de comportar amb esportivitat i honestedat.
 • Tots els membres de l’equip han de mantenir-se agrupats, separats com a màxim 20 metres de distància entre si. A l’arribar a meta, cal esperar a l’últim component de l’equip per lliurar la targeta de control.
 • Aquelles que perdin la seva targeta de control seran desqualificats
 • Utilitzar GPS, altímetre o ajudes diferents del mapa i la brúixola, queda prohibit. També està prohibit utilitzar qualsevol mitjà de transport motoritzat.
 • Els equips no podran rebre ajuda externa, ni de la resta d’equips, exceptuant els casos de lesió o perill manifest.
 • Qualsevol participant que es vulgui retirar ho haurà de comunicar immediatament a la organització.
 • En el cas de desaparició d’una fita o control, una fotografia del lloc on era aquest control validarà el pas pel mateix. L’organització decidirà si aquest control s’anul·la o no i/o en quines condicions afectarà a tots els participants.
 • Sobre el terreny, les persones competidores hauran de ser tan silencioses com sigui possible i respectuoses amb el medi ambient.
 • Pòlissa d’assegurances. Per participar serà obligatori estar cobert per una assegurança que inclogui la modalitat de bicicleta de muntanya (FEEC, FCOC, FCC, altres). La inscripció no inclou cap tipus d’assegurança d’accidents ni de responsabilitat civil.
 • En cas de no disposar de llicència federativa, la organització us expedirà una assegurança temporal d’un dia mitjançant la FEEC (modalitat C), referent a assistència mèdica i responsabilitat civil (5 euros).
 • L’organització no es farà responsable dels accident que puguin patir o ocasionar els participants, és per això que els corredors no federats han de contractar l’assegurança d’accidents.
 • Tothom que hi participi té l’obligació de cedir els seus drets d’imatge a l’organització per a ser utilitzats o publicar lliurement qualsevol fotografia o vídeo gravats en el context de la cursa.
 • Els menors d’edat podran participar a la cursa amb una autorització prèvia per participar a les proves de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (https://cep.cat/wp-content/uploads/2022/01/autoritzacio_menors.pdf)

JOVE-Formació via llarga

ESCALADA CLÀSSICA NIVELL 1

És interessant que els participants hagin assistit prèviament a un curs d’escalada
esportiva o en tinguin nocions

 

OBJECTIUS

Escalar com a primer/a de cordada en un llarg equipat
Muntatge de reunions equipades
Assegurament a un/a segon/a de cordada
Gestió de cordes
Seguretat
Ràpel
Nusos bàsics
Maniobres bàsiques d’autorescat

 

MATERIAL OBLIGATORI

Arnés
Casc
Peus de gat
1x cinta plana prima 120cm/ cercle cosit 120cm
1x reverso/ATC
3x mosquetons de seguretat no HMS
2x mosquetó HMS
cordino per machard
15 cintes exprés (per cordada)
Menjar i beure per al dia
Opcional : magnesera

En el cas de no disposar de tot el material mirarem d’aconseguir-ho per tal de que pogueu
assistir al curs.

 

PROGRAMACIÓ

Primer dia : Presentació del material, explicació del funcionament del reverso/
ATC, muntatge de reunions, gestió de cordes, nocions bàsiques d’autorescat,
nusos bàsics i pràctica en un llarg.

Segon dia : Posada en pràctica de tots els coneixements del dia anterior en una via de diferents llargs.

 

Es farà grup de whats app amb els participants.

DAP- Via ferrada del Montsant

Via Ferrata La Morera de Montsant

La via s’inicia amb una paret inclinada de 12 metres i equipada amb grapes visibles des del camí.

És l’única part del recorregut que queda a la vista, ràpidament s’introdueix en una canal escarpada i  puja per el costat d’una agulla. A la canal ens trobarem amb un pas vertical, lleugerament desplomat, que ens apropa a un petit pont tibetà. L’ascens per l’agulla és el tram més exposat i exigent i el final ens permet disfrutar de les vistes al poble de la Morera. El final tenim un tros de tornada al inici tot caminant.

Després de la ferrata qui vulgui ens hauria de fer saber si voleu quedar-vos el refugi de la Morera del montsant a dinar un bon menú de carn a la brasa i verduretes…

Ens organitzarem mitjançant un grup de whatsapp un cop tinguem la llista d’inscrits de participants i així poder acabar de detallar les últimes informacions i horaris.

És obligatori estar federat ! En cas que no ho estiguis agafa un dia de seguro federatiu al CEP.

7 CIMS – XVIII MARXA DE RESISTÈNCIA 2022

El CENTRE EXCURSIONISTA DEL PENEDÈS organitza la Marxa de Resistència 7 Cims per donar a conèixer camins i racons de la vessant penedesenca de la serralada prelitoral situada entremig de Barcelona i Tarragona, i alhora, facilitar que en una sola jornada es puguin trepitjar 7 cims dels més alts del Penedès històric, algun dels quals voregen els 1.000 metres d’alçària.

La Marxa de Resistència 7 Cims és una prova no competitiva de resistència individual per camins de muntanya que té per objectiu efectuar aquest recorregut en un temps limitat. El recorregut actual, senyalitzat i amb sortida i arribada a la població de Torrelles de Foix, té una distància de 59,0 Km. i 4.746 m. de desnivell acumulat que transcorre per la serralada prelitoral, on es troben les muntanyes i cims més emblemàtics de la zona.

Durant el trajecte s’enllacen set cims, el Clapí Vell, Puig de l’Àliga, el Montmell, Puig Formigosa, Puig Castellar i Puig de les Agulles que estan repartits per quatre comarques, Alt Penedès, Baix Penedès, Alt Camp i Anoia, tot passant per les poblacions de Torrelles de Foix, Pla de Manlleu, Aiguaviva i Pontons, a més dels municipis del Montmell, Querol i la Llacuna.

Aquesta prova és puntuable per la Copa Catalana de Caminades de Resistència, inclosa en el calendari oficial de la FEEC.

BTT – Matinal del segon diumenge de mes – SANT VICENÇ DEL MORROCURT

Ruta: Sant Vicenç del Morro Curt – Sant Quinti

Pedalada apte per a tothom a l’ermita de Sant Vicenç del Morro Curt o de Cal Cerdà, entre la part baixa de Font-rubí i Sant Quintí, de 52 km aprox, compaginant camins de vinya, bosc i carrerades.

Sortirem de Vilafranca, a les 8 del matí, del pàrquing del Complex aquàtic direcció cap a Pacs, Les Cabanyes i Guardiola. Seguirem pedalant entre vinyes fins a la cruïlla amb la carrerada de l’Alzinar, on començarem a baixar fins l torrent de Can Cerdà, que ens portarà fins a les restes de l’ermita del mateix nom o de Sant Vicenç del Morro Curt, on farem parada per esmorzar.

Tornarem a pujar a la btt i ens enfilarem Serra amunt fins a Cal Sant Pare, pedalant per la carena fins a baixar a Sant Quintí. Travessarem el poble pel seu casc antic fins la urbanització de La Soleia, i entre vinyes i bosc farem cap a la pista que ens portarà a Sant Pere de Riudebitlles, pujarem fins al Miravinyes de la Cadira i tornarem a Vilafranca passant pel Pla, Santa Fe, La Granada per finalitzar la pedalada a l’avinguda de la Pelegrina de Vilafranca.

Salutacions

 

 

 

 

EXCURSIONSME-GR 270 Camí del Llobregat Etapa 3ª de Sant Jordi de Cercs a Cal Rosal

Proposem de nou la tercera etapa suspesa per la pluja el mes passat. A veure si aquest fa bon temps.

Diumenge dia 24 d’abril de 2022

Hora de sortida: 7 Del matí de l’estació d’autobusos desplaçament amb autobús.

Kilòmetres de camí: 18,5 kilòmetres, aproximadament.

Hores de camí: 6 hores 30 minuts aprox.

Desnivell positiu: 150 metres, aprox.

Desnivell negatiu: 280 metres, aprox.

Dificultat: Moderada.

Aquesta 3ª etapa, segons l’organització del camí arriba fins a Gironella, (25,5 km). Nosaltres per fer-la més assequible a tots, l’hem escurçada amb 7 km.

A l’inici, seguirem el traçat de l’antic tramvia de sang, amb ponts i plataformes fetes amb pedra seca, està perfectament equipat i senyalitzat amb baranes i graons on hi ha cingleres. Passarem per la ciutat de Berga, per retornar al Llobregat pel camí de Pedret, i per l’antic traçat del carrilet de Manresa a Guardiola de Bergada, per acabar l’etapa a la Colònia Rosal.

Llocs interessants a destacar: Tramvia de Sang i carrilet, Pont de Pedret església romànica de Sant Quirze de Pedret, Canal industrial de Berga,

Nota: Cal inscripció prèvia, portar esmorzar i dinar, mascareta dins l’autobús. Tot i que el track arriba a Gironella nosaltres només farem el tram fins a la Colònia Rosal

La propera excursió serà el dia 28 de maig de 2022 entre Cal Rosal i La colònia tèxtil de Cal Marçal.

COLÒNIES SETMANA SANTA 2022-Alberg l’Orri del Pallars

Casa de Colònies Setmana Santa L’Orri del Pallars

Desprès de dos anys de sequera per les causes de tots conegudes, tornem a reprendre la tradicional sortida de Setmana Santa a una casa de colònies, on podrem combinar uns dies de companyonia i activitat tot degustant les diferents mones i garlandes que apareixin sobre la taula.

La proposta per aquest any 2022 és l’alberg de L’Orri del Pallars, a tocar de Sort i on ja s’havia d’haver anat fa un parell d’anys.

Les dates son del 14 al 18 d’abril i l’estada, com ja va sent habitual, serà en règim de mitja pensió.

Disposarem d’habitacions de quatre places (dues lliteres) i en podrem fer una ocupació de dues o tres places pagant un suplement.

SOCI

El preu per als socis serà de 40€ per persona i dia en cas d’ocupar les quatre places de l’habitació. Si se n’ocupen tres places, el preu tindrà un suplement* de 3€ persona i dia, en cas d’ocupar-la amb dues places, el preu tindrà un suplement* de 10€ persona i dia.

NO SOCI

El preu per als NO socis serà de 47,5€ per persona i dia en cas d’ocupar les quatre places de l’habitació. Si se n’ocupen tres places, el preu tindrà un suplement* de 3€ persona i dia, en cas d’ocupar-la amb dues places, el preu tindrà un suplement* de 10€ persona i dia.

*El suplement per ocupació es gestionarà al mateix alberg.

L’alberg es pot adaptar a les necessitats dietètiques que tinguem, com ara celíacs, vegetarians, etc., trieu l’opció en fer la inscripció.

Es crearà un grup de WhatsApp amb els participants per tal de facilitar tasques d’organització, comentar dubtes, passar fotografies i el que se’ns acudeixi.

I res més, esperem retrobar-nos ben aviat!

EXCURSIONISME: XIX CAMINADA DE RAMS – L’ALT PENEDÈS DE NORD A SUD

La caminada de resistència d’enguany, la farem travessant tot l’Alt Penedès de nord a sud,  per camins i corriols per dins d’ufanoses pinedes, seguint majoritàriament per  la serralada prelitoral.  En el transcurs de la caminada anirem travessant les diferents conques hidrogràfiques que es desprenen d’aquestes muntanyes,  com son la riera de Mediona- Riudebitlles, afluent de l’Anoia, la riera de Vilobí- Pacs -Llitrà, afluent del Foix, el riu Foix, la riera de Pontons i la riera de Marmellar, també afluents del Foix. 

Al travessar tots aquests corrents d’aigua, normalment gairebé secs, ens portarà a fer tot un seguit de sifonades, donant-nos informació de com és la morfologia del nostre paisatge muntanyenc, doncs és anant a peu com s’aprecien millor tots els accidents geogràfics de la comarca.

Aquestes magnifiques i espectaculars  gorges excavades pels rius, rieres i torrents han  estat de sempre llocs de pas de camins i corriols, que comuniquen la plana amb la zona muntanyosa de la comarca penedesenca. En el sentit de marxa de la nostra caminada  (de N a S). Trobarem en primer lloc, l’estret de la riera de Mediona, lloc de pas  per sota del castell de Mediona, de la carretera (camí de carruatges) antiga de Sant Joan de Conilles (Mediona) indret per on va fer passar Miguel de Cervantes, el mític personatge del Quixot, en la seva estada a Barcelona.

Travessarem el torrent de Puigcogul, amb el camí carreter de les Llambardes; les gorges del riu Foix amb la carretera de la Llacuna  i l’antic camí Fariner; la riera de Pontons, amb el pas del camí vell de Pontons i la nova carretera a Pontons i Santes Creus; I a les acaballes de la nostra caminada, la riera de Marmellar. També amb l’antic camí a Aiguaviva, Pla de Manlleu i Santes Creus. Aquesta gorja és l’ única que ha quedat lliure d’asfalt.    

En el transcurs de la caminada passarem per tres termes municipals: Terme de Mediona: 47Km quadrats 2360 habitants. 19 habitants km2 

Terme de Font-rubí: 37 Km quadrats 1354 habitants. 27 habitants km2. 

Terme de Torrelles : 36 Km quadrats 2281 habitants.15 habitants km2

Terme de Castellví :28 Km quadrats 1534 habitants.18 habitants km2 

Com es pot constatar en aquests municipis més muntanyosos, la densitat de població es mot baixa, si ho comparem amb un municipi de la plana, si fem la comparació, per exemple amb el Pla del Penedès, la densitat de població ja és de 136 habitants km2. El que ens dona una idea de la poc Habitada que és i el poc  que es treballa  per aquests entorns.

 

 NOTES :

En  el recorregut podem trobar aigua en diferents llocs com son: Safareigs de Mediona, Font de Conilles,  font de  Llinars, font del Mas de la Pineda, Font de Giberts,  Fonts de les Dous

No farem una descripció detallada del recorregut, nomes s’indica els llocs de pas més remarcables amb les indicacions horàries aproximades.

Amb l’ajut del recorregut per GPS, és més fàcil poder seguir la ruta.

Lloc d’inici: Pujol d’Orpinell 

Sant Joan de Mediona 1h 30 min. 7 km.

Font de Conilles 2h 30 min. 10.5 km.

Font de Llinars 3 h 15 min. 14.5 km.

Font i mas de la Pineda 4 h. 18 km.

Font de Giberts 5 h. 22 km.

Fonts de les Dous 5 h 40 min.25.5 km.

Coll de Rastrells 6 h. 28 km.

Fita dels Tres Termes 6 h 15 min. 29 km

Riera de Marmellar 6 h 35 min. 31 km.

Riera de Marmellar pujada al Castellot 7 h 15 min. 35 km.

Castellot de Castellví  8 h 37.5 km.

Cases noves de la Riera 8 h 30 min. 38.5 km.

Tots els horaris son aproximats i sense comptar parades

 

Cal  portar esmorzar i dinar i ganyips pel recorregut, esmorzarem als rentadors de  Mediona i dinarem a les fonts de les Dous.  

A l’hora de dinar el CEP portarà vi i Coca Cola i a l’acabar hi haurà el  berenar amb pa amb vi i sucre per refer forces. 

Un autocar ens portarà a prop del lloc d’inici i a la tarda ens recollirà al pont de les Cases Noves de la Riera de Castellví de la Marca.

Com cada any es pot començar  o acabar en qualsevol punt del recorregut, sempre que us hi acompanyi  o reculli algú .

Cal  fer inscripció prèvia per participar-hi.

 

El recorregut per GPS de wikiloc, ha estat elaborat directament sobre mapes de ICC. Per tant hi poden haver algunes diferencies amb la realitat tan amb el recorregut, com en els desnivells, diferencies que seran mínimes i que el caminant sabrà esmenar fàcilment.

   https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/lalt-penedes-de-nord-a-sud-del-pujol-dorpinell-al-castellot-de-castelvi-de-la-marca-97718418

 

!! BONA CAMINADA !! 

sJOVE-ESQUI DE MUNTANYA-PIC DE LA TRIBUNA (2.494m)

SUSPESA

 

El Pic de la Tribuna és una muntanya de 2.494 m d’altitud situada en el límit entre el Capcir i el Donasà, al Llenguadoc, entre els termes comunals de Font-rabiosa i d’Artigues.

Sortirem de l’estació d’esquí de Puyvalador  i agafarem les pistes de la dreta de l’estació fins dalt del Pic du Ginèvre, just avanç del cim girarem a oest per la Serra del Clot de l’Egua, baixarem pel bosc cap a la Vall de Botadiol.  Un cop al fons de la vall anirem direcció al Pic de la Tribuna que tenim just al davant.

La sortida te una distància apròximada de 16km i 1400+.

Consideracions per la sortida: No és una sortida d’iniciació.

Per la seguretat de tots els participants, es obligatori:

– Es obligatòria la llicència federativa en modalitat D. Altrament es pot tramitar una temporal al CEP

– Portar i saber utilitzar DVA, pala i sonda

– Portar i saber utilitzar grampons i el piolet.

– Valorar que la condició física personal sigui adequada a les exigències de la sortida.

– Desplaçament en cotxes particular que gestionarem a través del grup de whats app.

– Sortida des de la parada de bus de Vilafranca del Penedès a les 05:45 puntualment.

Aquesta no és una sortida guiada, els/les participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions meteorològiques amb les que es trobaran. Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’emprèn sota la seva única i pròpia responsabilitat.

 

 

DAP – Perfeccionament en descens per neus no tractades

FORMACIÓ SUSPESA!!


 

DAP – Formació de descens per neus no tractades

Informació general

Aquesta és una activitat guiada de caràcter formatiu. Es tracta de realitzar una formació de 2 dies al Pirineu per perfeccionar i millorar el descens en neu no tractades, o el que seria el fora pistes. L’objectiu és poder fer desconesos amb la màxima seguretat per qualsevol tipus de neus no tractades. És important tenir ja un nivell d’esquí alpí o experiència en esquí de muntanya. És una formació de perfeccionament, no d’iniciació. 

Ens acompanyarà la guia Ruth Fornós.

Nivell mig-perfeccionament

Es tracta d’una formació de nivell mig-alt. Cal tenir coneixement en esquí de muntanya i experiència en descens fora pista. No es tracta d’una formació d’iniciació sinó de perfeccionament. S’ha de tenir soltura a l’hora de baixar per fora pistes.

Una prèvia

Si la meteo no canvia i les previsions de neu son favorables, la sortida es realitzarà a la zona de Sant Maurici, fent nit al refugi d’AMITGES. No es realitzaran les pràctiques en pistes d’esquí. Totes les activitats es realitzaran fora de dominis d’esquí alpí. És per això que cal tenir experiència en esquí de muntanya.

Dia 1

El primer dia el dedicarem a: 

 • Repàs de material personal
 • Valoració del nivell d’esquí de cada persona i repàs pràctic-teòric de les tècniques bàsiques de descens.
 • Valoració pràctica-teòrica dels diferents tipus de neus que ens podem trobar en descensos.
 • Realització pràctica de les diferents tècniques de viratges per a descens, derrapatges, frenades, passos divergents, canvis per extensió i per flexió. Es realitzaran diferents descensos, per pales o canals amb inclinacions variades, segons el nivell del grup.

Dormirem al refugi D’AMITGES.

Dia 2

El segon dia el dedicarem a realitzar una ruta d’esquí de muntanya que inclourà varis descensos amb diferents inclinacions per poder acabar de practicar tota la teoria i pràctica del dia anterior. 

La ruta escollida la indicarà la guia, segons la meteo i les condicions de la neu. 

 

Logística

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats, els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin. També es realitzarà un grup de gmail per poder facilitar informació i documents als/les participants. 

Es tracta d’una sortida d’esquí de muntanya i cal estar en possessió de la llicència federativa, mínim modalitat D.  

Des de la FEEC faciliten llicències federatives de dies sueltos. No cal federar-se tot l’any, però sí pels dies de l’activitat. Si els/les participants no es federen, no podran participar a l’activitat. 

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altre de diferent depenent de la meteorologia o del número de participants. S’informarà amb la màxima antelació possible als/les participants de les possibles modificacions.

 

Dona Alpina Penedès, DAP

Aquesta sortida l’organitzem la secció del DAP. És per això que voldríem animar a les dones a apuntar-se a la formació. No excluem la resta de gèneres. Volem donar prioritat, i facilitar més la formació de les dones a la muntanya.

Per a dubtes, podeu enviar-nos un email a la secció de Dona Alpina Penedès: donaalpinapenedes@cep.cat