EXCURSIONISME-Caminada solidària MUSICVEU Fundació PINNAE

Per motius de calendaris i altres esdeveniments al territori, es programa nova data per la caminada solidària MUSICVEU, que serà el 21 de maig del 2023.

La caminada circular a la Muntanyeta d’Olèrdola s’iniciarà a les 10.00 hores a l’esplanada de l’area recreativa.

El preu d’inscripcio és de 10 € i pels infants fins a dotze anys és de 5 €. Podeu fer també una donació suplementaria de 5€, 10€ o 20€ en la mateixa inscripció.

Les inscripcions es poden fer presencialment a taquilla del Fòrum Berger en horari de dijous a diumenge de 18.00 h a 20.00 h, diumenges i festius de 12.00 h a 14.00 h.

També podeu realitzar-les a través de la web del CEP (www.cep.cat), directament a aquest enllaç

Aquesta caminada tindrà tot un seguit de sorpreses per les famílies i obsequis pels assistents. Una jornada festiva familiar i amb animació que no et pots perdre.

El Festival Solidari MUSICVEU enguany és a benefici de la Fundació Amics Joan Petit, que té per objectiu destinar els seus recursos als equips d’investigació de l’hospital la Vall d’Hebron i l’Hospital de Sant Joan de Déu.

BTT-O PENEDÈS – III- Cursa Orientació en BTT

LA BTT-O PENEDÈS 2023

Us animem a participar a la tercera edició de la BTT-O Penedès. Es tracta d’una cursa popular d’orientació per equips amb bicicleta. L’objectiu de la cursa és trobar el màxim nombre de fites amb l’ajuda d’un mapa, en un temps màxim de 3 hores.

Informació pràctica

Data: dissabte 20 de maig del 2023

Lloc: Vilafranca del Penedès

Modalitat: MTB-O

Durada: 3 hores

Controls: 35 fites

Equips: 2 o 3 components.

Categories: Mixta, femení, masculí i familiar (XO, DO, HO, FA)

 • En categoria familiar, un dels participants ha de ser menor de 16 anys. En aquesta modalitat, no hi ha límit de participants per equip.
 • Es pot participar amb bicicleta elèctrica, tot l’equip o algun dels seus components.
 • De forma individual. Tot i que es recomana fer-ho en equip per motius de seguretat i perquè és més divertit, es pot participar de forma individual pels motius que siguin, per exemple com a entrenament per competicions oficials.

Sortida i Arribada: Aparcament del Complex Aquàtic

(https://www.google.com/maps/search/41.347647,+1.682088 )

Material: BTT, casc, mòbil, aigua, menjar i portamapes

Organitza: El Centre Excursionista del Penedès, La Biciclera i l’Ajuntament de Vilafranca

Programa

09:00 Briefing

09:15 Lliurament de mapes

9:30  Sortida

12:30 Arribada

13:00 Tancament de meta

13:30 Lliurament de premis

Inscripcions

Obertura inscripcions: 28 de Febrer 2023

Dia de tancament: 14 de Maig 2023 (en assolir el nombre màxim de participants)

 Preu: 8 euros (socis CEP)

Preu: 12 euros

Inclou mapa, obsequis, vermut al finalitzar i premis pels primers classificats de cada categoria.

Aquest any, hi haurà serveis de vestidors, dutxa, guarda-roba, ús de les piscines, hidromassatges.

Les persones inscrites a la Gravel Penedès obtindran un 50% de descompte a la inscripció. (l’import corresponent es retornarà a posterior)

Assegurança:

 Per participar a la cursa és recomanable disposar d’una assegurança federativa que cobreixi l’activitat de bicicleta de muntanya (FEEC, FCOC, FCC, altres). Els participants inscrits que vulguin una assegurança esportiva d’accidents, ho han d’indicar a l’ opció prevista al formulari d ‘inscripció, i afegir el cost (+5€) al preu de la inscripció. Els participants sense assegurança, ho fan sota el seu propi risc.

Lliga BTT-O Penedès

La cursa és puntuable per la Lliga BTT-O Penedès. Actualment, participen al circuit 3 curses ubicades al Penedès (Torrelavit, Vilafranca i Llorenç del Penedès). L’objectiu de la Lliga BTT-O Penedès és fomentar la pràctica d’orientació en bicicleta, de forma popular i per equips.

https://lligabttopenedes.wixsite.com/lliga

Informació tècnica

La cursa ha estat dissenyada perquè la puguin gaudir tots els públics, des de molt populars que volen gaudir de l’entorn, fins a participants experts amb ganes de competir.

 El mapa d’orientació ha estat realitzat pel Centre Excursionista Penedès entre 2022-2023 i incorpora zones noves respecte anys anteriors. El mapa té unes dimensions DINA3+ i una escala de 1:18.000. La cartografia indica la ciclabilitat dels camins. Una vegada es lliurin els mapes, els participants disposaran de 15 minuts abans de la sortida per planificar les seves estratègies. Al mapa es trobarà la el full de descripció de controls, donant detall de quin i com és l’element on està col·locada la fita. Les balises estan ubicades en camins, o molt a prop d’aquests, perquè s’hi pugui arribar amb bicicleta.

El terreny on es desenvoluparà la carrera inclou una xarxa de camins i senders ideals per la pràctica de la MTB i la orientació. Hi podreu trobar una combinació de zones planes entre cultius i vinyes, i una part amb més desnivells entre boscos. La dificultat tècnica augmenta en les fites de més punts i més allunyades. Les propietats privades s’han de respectar i les carreteres prohibides estan marcades amb un ratllat. El no compliment d’aquestes prohibicions i obligatorietats són motiu de desqualificació. Es pot participar amb bicicleta gravel, la gran majoria de balises estan en zones molt adequades per gaudir de la bicicleta gravel. En tot cas, es recomana BTT si es vol aconseguir puntuacions altes ja que les balises amb major puntuació estan ubicades en zones muntanyoses i corriols.

El marcatge en els controls es realitzarà mitjançant pinça tradicional a la targeta de control que disposa cada equip. Al finalitzar la cursa es lliurarà la targeta de control a la organització i es procedirà al recompte de punts.

La puntuació dels controls és diferent (entre 3 i 9 punts), segons la dificultat física i tècnica. La puntuació l’indica el primer dígit de la numeració del control. Guanya l’equip que aconsegueixi més punts, en cas d’empat guanya l’equip amb menor temps.

Passar-se del temps de 3 hores comporta penalització per cada fracció de retard.

 La penalització per retard sobre l’horari de tancament serà la següent:

Fins 00:04:59 – 10 punts

de 00:04:59 a 00:09:59 – 20 punts

de 00:10:00 a 00:14:59 – 30 punts

de 00:15:00 a 00:19:59 – 40 punts

de 00:20:00 a 00:24:59 – 50 punts

de 00:25:00 a 00:29:59 – 60 punts

més de 00:30:00 – desqualificació.

Reglament

 • Com a cursa popular, el joc net és el principi fonamental d’aquesta cursa, per tant totes les persones que participin s’hauran de comportar amb esportivitat i honestedat.
 • Tots els membres de l’equip han de mantenir-se agrupats, separats com a màxim 20 metres de distància entre si. A l’arribar a meta, cal esperar a l’últim component de l’equip per lliurar la targeta de control.
 • Aquelles que perdin la seva targeta de control seran desqualificats
 • Utilitzar GPS, altímetre o ajudes diferents del mapa i la brúixola, queda prohibit. També està prohibit utilitzar qualsevol mitjà de transport motoritzat.
 • Els equips no podran rebre ajuda externa, ni de la resta d’equips, exceptuant els casos de lesió o perill manifest.
 • Qualsevol participant que es vulgui retirar ho haurà de comunicar immediatament a la organització.
 • En el cas de desaparició d’una fita o control, una fotografia del lloc on era aquest control validarà el pas pel mateix. L’organització decidirà si aquest control s’anul·la o no i/o en quines condicions afectarà a tots els participants.
 • Sobre el terreny, les persones competidores hauran de ser tan silencioses com sigui possible i respectuoses amb el medi ambient.
 • Els participants són responsables dels propis actes que realitzin i que causin danys a tercers o a ells mateixos, declinant qualsevol demanda de responsabilitat a l’Organització. Els participants, pel fet d’inscriure’s, són coneixedors dels perills que comporta la prova. L’Organització declina tota responsabilitat pels possibles perjudicis morals o materials que puguin patir els participants durant el transcurs de la competició.
 • L’organització no es farà responsable dels accident que puguin patir o ocasionar els participants, és per això que es recomana que els corredors no federats contractin l’assegurança d’accidents.
 • Tothom que hi participi té l’obligació de cedir els seus drets d’imatge a l’organització per a ser utilitzats o publicar lliurement qualsevol fotografia o vídeo gravats en el context de la cursa.

NOVA SEU SOCIAL-Espai esportiu BÚLDER 2023

Inscripcions al búlder i utilització de les seves instal·lacions de l’espai esportiu de la nova seu social.

Després del primer mes d’ús de les instal·lacions pagat amb aquesta inscripció, el cobrament de la quota es farà mitjançant domiciliació bancària.

NORMES D’ÚS I GESTIÓ DE L’ESPAI ESPORTIU DE LA NOVA SEU SOCIAL DEL CEP

Període d’inscripció durant el mes de febrer pels socis del CEP que estiguin federats (amb l’activitat d’escalada inclosa en la cobertura de l’assegurança). Inicialment, amb un màxim de 100 inscripcions a l’espera de la gestió i ús de l’espai segons l’aforament màxim. En cas d’arribar al màxim d’inscripcions tindran preferència els socis/sòcies amb més antiguitat al CEP. Els nous socis que vulguin apuntar-se a l’espai esportiu s’hauran d’esperar a tancar les inscripcions i, en cas de arribar al màxim de les inscripcions, es farà llista d’espera.

L’ús de l’espai esportiu tindrà una quota mensual addicional a la quota d’associat i un control d’accés no presencial mitjançant telèfon mòbil (codi QR).
• Preu abonament numerari espai esportiu: 20€/mes.
• Preu abonament monoparental (1 adult i fills menors de 16 anys) espai esportiu: 30€/mes.
• Preu abonament familiar (2 adults i fills menors de 16 anys) espai esportiu: 40€/mes.
• Preu entrada individual diària espai esportiu (només en horari d’obertura del CEP i pendent nº d’usuaris i aforament): 5€.

La utilització del gimnàs està inclosa dins de qualsevol de les tarifes de Espai esportiu BÚLDER.

Els majors de 18 anys podran fer la inscripció via web directament i podran accedir a l’espai esportiu en tota la franja horària.

De 16 a 18 anys podran fer una inscripció provisional a l’espera de presentar a secretaria l’autorització paterna/materna. Un cop validada podran accedir sols a l’espai esportiu en tota la franja horària.

Famílies i menors de 16 anys podran de fer una inscripció familiar via web directament i podran accedir a l’espai esportiu en tota la franja horària sempre acompanyats del seu pare/mare/tutor legal. En el supòsit de que el responsable  d’un menor de 16 anys no faci ús de les instal·lacions de l’espai esportiu i només acompanyi, es cobrarà una quota de soci numerari, però el menor haurà d’entrar sempre acompanyat pel responsable.

Descarregueu-vos totes les NORMES D’ÚS I GESTIÓ DE L’ESPAI ESPORTIU DE LA NOVA SEU SOCIAL DEL CEP en aquest link.

 

NOVA SEU SOCIAL-Espai esportiu GIMNÀS 2023

Inscripcions al gimnàs i utilització de les seves instal·lacions de forma autònoma

Després del primer mes d’ús de les instal·lacions pagat amb aquesta inscripció, el cobrament de la quota es farà mitjançant domiciliació bancària.

NORMES D’ÚS I GESTIÓ DE L’ESPAI ESPORTIU DE LA NOVA SEU SOCIAL DEL CEP

Període d’inscripció durant el mes de febrer pels socis del CEP. Inicialment, amb un màxim de 30 inscripcions a l’espera de la gestió i ús de l’espai segons l’aforament màxim. En cas d’arribar al màxim d’inscripcions tindran preferència els socis/sòcies amb més antiguitat al CEP. Els nous socis que vulguin apuntar-se a l’espai de gimnàs, s’hauran d’esperar a tancar les inscripcions i, en cas de arribar al màxim de les inscripcions, es farà llista d’espera.

L’ús de l’espai esportiu tindrà una quota mensual addicional a la quota d’associat i un control d’accés no presencial mitjançant telèfon mòbil (codi QR).
• Preu abonament numerari espai gimnàs: 10€/mes.

La utilització del gimnàs NO dona dret a utilitzar l’Espai esportiu BÚLDER.

Activitat només per a majors de 18 anys.

Descarregueu-vos totes les NORMES D’ÚS I GESTIÓ DE L’ESPAI ESPORTIU DE LA NOVA SEU SOCIAL DEL CEP en aquest link.

Al gimnàs, hi podreu trobar:

CORAL-25è Aniversari de la Coral del CEP

Concert 25è ANIVERSARI de la CORAL DEL CENTRE EXCURSIONISTA DEL PENEDÈS a l’Auditori de Vilafranca.

Entrades: 10€

Venda d’entrades a:

 • Farmàcia Miralles: c/ Cort 1, Vilafranca del Penedès.
 • Floristeria Mireia Gual: c/Santa Maria 8, Vilafranca del Penedès.

KURSALLOT PEL JORDI 2023

 

INSCRIU-TE AQUI!

INICI

Per què el quart Kursallot?

La quarta edició de la cursa de muntanya KURSALLOT neix de la necessitat d’homenatjar a en Jordi Beneyto, qui va parir aquesta cursa l’any 2013 i la va fer créixer durant 3 edicions. En Jordi ens va deixar l’abril del 2022, però continua guiant-nos amb mestratge en els nostres cors.

L’organització té quatre puntals: la família, els amics corredors i les dues entitats que en Jordi va participar: Correm per la terra i el Centre Excursionista del Penedès. A més comptem amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellví de la Marca.

DADES GENERALS

 • Data: diumenge 16-04-2023
 • Hora de sortida: 9.00h
 • Distància: 12 km aprox.
 • Desnivell positiu: 550 m aprox.
 • Altitud màxima: 468 m. (Castellot)
 • Avituallaments:
  • Al Castellot: líquid, recomanat portar got propi
  • Meta: líquid i sòlid (entrepà de botifarra)
 • Sortida i arribada:   MASET DELS COSINS, CASTELLVÍ DE LA MARCA
 • Cursa cronometrada per :
 • Servei de guarda-roba
 • Perfil d’Instagram amb informació i novetats de la cursa.

 

LA CURSA 

LA CAMINADA

REGLAMENT KURSALLOT 2023

 • El kursallot és una cursa de muntanya circular de 12 km i +550m. 
 • La kaminada del Kursallot és circular de 8km i +400m. 
 • La quarta edició de la cursa i caminada del Kursallot es celebrarà el 16 de febrer del 2023 a les 9 del matí (sortida única) al barri Maset dels cosins del municipi de Castellví de la Marca.
 • Les sortides i arribades de la cursa i la caminada tindran lloc davant del local social del barri Maset dels cosins. 
 • Hi haurà dos avituallaments, un al Castellot, i l’altre a l’arribada, que serà un entrepà de botifarra. En cas que hi hagi participants vegetarians, vegans, celíacs o amb alguna intolerància, haurien de notificar-ho a kursallot@gmail.com, abans del 2 d’abril de 2023.
 • Les proves tindran horaris de tancament especificats: la caminada es tancarà a les 12.00h, i la cursa a les 11:30h. Passat aquest temps, tot corredor/a que arribi més tard, quedarà sota la seva responsabilitat tota acció que pogués esdevenir.
 •  Cursa: El mínim d’edat per participar és de 14 anys. Els menors de 18 anys hauran de portar signada a l’autorització del pare, mare i/o tutor legal el dia de la recollida del dorsal.
 • Kaminada: Està oberta a totes les edats, els menors fins a 13 anys hauran d’anar acompanyats en tot moment d’un adult responsable, a partir de 14 anys si volen realitzar la kaminada de forma individual, hauran de portar signada una autorització de la mare, pare o tutor legal el dia de la recollida del dorsal.
 • Preu únic: 10€ la cursa i kaminada.
 • El període d’inscripcions comença l’1 de març i es tanca el 13 d’abril o en el moment que s’arriba al límit d’inscripcions que és de 100 a la kaminada  i 100 a la kursa.
 • Les inscripcions fetes de l’1 de març fins el 3 d’abril inclouen en el preu  la samarreta de cotó commemorativa, les fetes posteriorment, ja no. Tot i això el preu de la inscripció continua sent de 10€.
 • No es faran inscripcions presencials el  dia de la prova.
 • Un cop realitzada la inscripció no es tornarà l’import de la mateixa si la NO participació de l’atleta és per causes alienes a l’organització.
 • El dia de la cursa, els participants hauran d’emplenar i signar el document Plec de descàrrega de responsabilitats. No obstant, de cara a ser més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, aquest document es podrà emplenar i enviar amb antelació a kursallot@gmail.com 
 • Tot participant té l’obligació de tenir l’estat físic, mental i els coneixements necessaris per a la realització de la cursa.
 • Tot participant té la obligació de socórrer la persona que en cursa s’hagi accidentat i notificar-ho al següent punt de control. L’omissió d’auxili pot comportar la desqualificació.
 • La recollida de dorsals es farà el mateix dia de la cursa en horari de 8:00 a 8:45h. 
 • A les 8:45 hi haurà el briefing de la cursa.
 • Tothom que hi participi haurà de portar el dorsal ben visible.
 • La prova serà cronometrada.
 • Les categories seran:
  • Categoria general, amb premi per als tres i les tres primeres.
 • L’acte de lliurament de premis es realitzarà al finalitzar la prova.
 • Hi haurà servei de guarda-roba per als participants.
 • L’organització NO es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé, vetllarà per evitar-los.
 • L’organització es reserva el dret de modificar o suspendre la kursa i la kaminada, davant d’una eventualitat o per causes de força major.
 • Tothom que hi participi té l’obligació de seguir les instruccions donades per l’organització.
 • Tothom que hi participi té l’obligació de cedir els seus drets d’imatge a l’organització per a ser utilitzats o publicar lliurement qualsevol fotografia o vídeo gravats en el context de la cursa.
 • Contravenir les normes contingudes en el present reglament o les que l’organització pugui establir en el transcurs de la cursa, la falta de respecte cap a l’entorn o els companys, suposarà la desqualificació del participant.
 • El sol fet d’inscriure’s i participar a la cursa, representa l’acceptació del present reglament, quedant els imprevistos a criteri de l’organització.

 

INSCRIPCIONS

Fins al 13 d’abril o fins exhaurir les places disponibles.

Les nscripcions fetes fins al 3 d’abril tenen dret a samarreta.

Places limitades a 200 inscripcions!

DOCUMENTACIÓ

Cal lliurar el dia de la cursa

 

RECORREGUT

SERVEIS

CLASSIFICACIÓ

FOTOS

 

 

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA ANUAL 2023

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA ANUAL 
Vilafranca del Penedès, 13 Abril 2023

Benvolgut soci/a:

Et volem convidar a l’important l’Assemblea General Ordinària Anual de la nostra entitat, el dijous 13 d’Abril a les 20:00 en convocatòria única, al CENTRE EXCURSIONISTA DEL PENEDÈS de Vilafranca del Penedès (C/ Pere el Gran 18)

L’ordre del dia serà:

 • Obertura de l’Assemblea.
 • Memòria d’activitats de les seccions.
 • Estat de comptes.
 • Nova seu social.
 • Projecte comunicació i logotip.
 • Precs i preguntes.
 • Nomenament de tres socis per l’aprovació de l’acta de l’assemblea.

Les qüestions que hom vulgui presentar per incloure en l’ordre del dia, hauran de ser lliurades a la Secretaria del Centre, fins a una setmana abans de la celebració de l’assemblea. Les decisions que s’hi prenen, aprovades per majoria, tenen caràcter de preferència i poden revocar qualsevol altre acord pres per la Junta directiva.
És important la vostra presència en aquesta Assemblea, ja sigui per donar suport a la Junta en la seva gestió, com per ser crítics en la mateixa.

Aprofitem per recordar que el Centre som tots nosaltres i demanem un cop més la vostra col·laboració. El futur del CEP està a les vostres mans i cal decidir-lo entre tots!

Com sempre, t’esperem.

LA JUNTA

COLÒNIES DE SETMANA SANTA 2023-Les Tilleuls

Casa de Colònies Setmana Santa Les Tilleuls (7 al 10 d’abril de 2023)

Un cop ja tornats, més o menys, a la normalitat, seguim amb la Casa de Colònies de Setmana Santa que ja vàrem recuperar l’any passat. Aquest anys tornem a anar a la veïna França i la proposta és la casa de vacances de Les Tilleuls, a tocar d’Ax les Thermes.

El centre ofereix habitacions per a sis persones en habitacions sense lliteres tot i que intentarem aconseguir alguna habitació més reduïda, però d’això no n’hi ha cap garantia a hores d’ara. Com sempre, ens estatjarem en règim de mitja pensió.

Aquest any, com a novetat i degut també a necessitats de l’aberg, l’estada serà de tres nits i no quatre, com venia sent l’habitual. És a dir, la primera nit serà la del divendres dia 7 d’abril i deixarem la casa el dilluns 10 després d’esmorzar.

SOCI
El preu per als socis serà de 40€ per persona i dia, és a dir, 120€ per persona pel total de l’estada.

NO SOCI
El preu per als NO socis serà de 47,5€ per persona i dia, és a dir, 142,5€ per persona pel total de l’estada.

L’alberg es pot adaptar a les necessitats dietètiques que tinguem, com ara celíacs, vegetarians, etc., trieu l’opció en fer la inscripció.

Es crearà un grup de WhatsApp amb els participants per tal de facilitar tasques d’organització, comentar dubtes, passar fotografies i el que se’ns acudeixi.

I res més, esperem retrobar-nos ben aviat

 

EXCURSIONISME-Caminada de Rams

Caminada de resistència 2023: Us proposem, anar a peu des del cim del Montagut fins a Vilafranca del Penedès.

Hem escollit el cim del Montagut per fer la caminada d’enguany, per diferents motius. El Montagut tot i que no pertany a la nostra comarca,  (pertany a  l’Alt Camp ) és un cim molt emblemàtic per tots els penedesencs. Prova d’això, és que hi ha una escola a Vilafranca  que porta el seu nom. Si ens mirem el cim de lluny, te la silueta perfecta  que tots hem dibuixat de petits  a l’escola, i qui més qui menys hi ha pujat alguna vegada. Des del seu cim, es divisa un panorama formidable a 360 graus; que va dels Ports de Tortosa  al Pirineu, i del mar, amb la illa de Mallorca si el dia és clar, a la serra de Prades.

En el cim hi havia el castell de Montagut, documentat des del segle X com a propietat de la família Cervelló. Avui està totalment enderrocat i, sols es conserven algun petit tram de mur i de pedres escampades.

Els Camins per on transitarem: En el transcurs de la caminada. hem procurat de no passar per les urbanitzacions que hi ha per la zona i. que tant degraden el paisatge, passarem això sí per antigues masies en que els seus habitants s’aferren a la terra i la treballen de manera ancestral, per treure’n  el rendiment que els sustenti. Hem donat prioritat sempre que s’ha pogut, el pas per antics camins ramaders, molts d’ells ja no son transitables per manca de ramats, i de pastors, molts estan coberts de bardisses.

LLOCS DE PAS:

Església de Sant Jaume de Montagut.

El que més ens sorprèn d’aquesta església quan la veiem, es la solidesa dels seus murs i la solitud del lloc. Es tracta d’una construcció gòtica del segle XVII i XVIII damunt d’una més antiga. L’església va funciona com església parroquial del castell de Montagut des del segle X fins a l’any 1868, en que els seu rector fou  torturat i assassinat per robar-l’hi els diners. Donava servei religiós als habitants de la zona, que vivien en masies disperses, aproximadament unes 500 persones.

Llac de Formigosa: Tot i que no hi passarem, cal fer-ne esment per la singularitat del lloc.  El  llac artificial fou  construït en la dècada dels anys 1.970, per subministrar aigua a les urbanitzacions que hi havia en projecte a la zona. L’aigua l’hi ve de la font de la Clota,  que  ha estat canalitzada cap al llac. Al no construir-se les urbanitzacions, ha resultat un del llocs més paisatgístics de la zona, i un hàbitat humit per moltes  espècies d’aus i amfibis.

Masia de la Galcerana: És una masia molt antiga, de l’any possiblement  1.550, en molt bon estat de conservació.  Els seus habitants encara pagesos tradicionals,  molt amablement ens han permès el pas per davant la masia. Darrera la masia, en un turó proper temps a, hi havia el castell de La Galcerana, moltes de les pedres del castell, es varen fer servir per edificar o ampliar la masia.

La cova de la Bòfia, es troba a la vora del camí a la propera serra de la Figuera per on passarem.

Com anècdota, cal fer esment, que la filla i la neta de la masia han participat en més d’una ocasió a la marxa dels Set Cims. Essent la primera vegada que hi va participar la neta, a l’edat de 14 anys  

 Cal Cassany: Passarem aquesta masia a tocar, es tracta d’una masia agrícola – ramadera, on fins fa poc temps encara tenien un remat de 300 ovelles, actualment en conserven una dotzena. Com a curiositat passarem a frec del cup on trepitjaven el raïm amb els peus, encara es conserva la corda on s’agafaven els trepitjadors.

 Can Barceló. Masia agrícola qualificada com a bé Cultural d’Interès Local, es correspon com a una masia típica catalana. Com a curiositat, davant de la casa hi havia no fa massa, un monòlit fet de les restes de carburo de la caldera que servia  per enllumenar la casa.

Creu de Can Barceló: Es tracta d’un munt de pedres on el capdamunt hi ha una creu, a la memòria de tres persones afusellades en les guerres Carlines. Ara be l’historia o llegenda diu, que tots els transeünts que passin per aquest lloc i tirin tres pedres,i resin un parenostre a la memòria d’aquells desgraciats, si demanin un desig i se’ls concedirà.

Sant Pere ad Vincula: Ermita situada a la barriada de la Torre de Vernet, és d’origen romànica del segle XIII molt modificada i restaurada, té el portal adovellat i el campanar de cadireta,

Torre de les Aigües: Torre feta de maons vistos, actualment te tres pisos i originàriament en tenia sis. Construïda l’any 1923 per portar aigua a Vilafranca des dels pous de la riera de la Bleda (riu Foix),en que  que per la diferencia d’alçada, arribava mes o menys bé  a les llars de Vilafranca. Es diu que, es varen enderrocar els tres pisos superiors per manca d’estabilitat dels fonaments. Un altra hipòtesis, es que durant la guerra civil i al haver-hi tres camps d’aviació al seu voltat, per seguretat es van enderrocar els pisos superiors,

NOTES :

En  el recorregut no trobarem cap font d’aigua, pel que cal portar-ne

No farem una descripció detallada del recorregut, nomes s’indica els llocs de pas més remarcables amb les indicacions horàries aproximades.

Amb l’ajut del recorregut per GPS, és més fàcil poder seguir la ruta, per tant cal portar el trak baixat des de casa i el telèfon  mòbil ben carregat  per qualsevol incidència

Tots els horaris son aproximats,  s’hi han sumat les parades d’esmorzar i el dinar.

Cal  portar esmorzar i dinar i ganyips pel recorregut, esmorzarem a prop de la cova de la Bofia  i dinarem a prop de  Can Barceló.

A l’hora de dinar el CEP portarà aigua, vi i Coca Cola i a l`acabar la caminada com a cloenda, hi Haurà el  berenar amb pa amb vi o bé oli  i sucre per refer forces.

Un autocar ens portarà al lloc d’inici, al Coll de Montagut

Com cada any es pot començar  o acabar en qualsevol punt del recorregut, sempre que us hi acompanyi  o reculli algú .

Cal  fer inscripció prèvia per participar-hi.

Horaris de pas  aproximats

Hora

Masia de la Galcerana     9.15

Cova de la Bofia                9.30

Cal Cassany                        10

Coll de Sapera                    12

Can Barceló                        15

Torre d’en Bernet              16.30

Torre de la Bleda                17.30

Vilafranca                            18

 

El recorregut per GPS de wikiloc, ha estat elaborat directament sobre mapes de ICC. Per tant hi poden haver algunes diferències amb la realitat, tan amb el recorregut, com en els desnivells, diferències que seran mínimes i que el caminant sabrà esmenar fàcilment.

Traç de wikiloc

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/montagut-vilafranca-del-penedes-128223004

 

!! BONA CAMINADA !!

ESQUÍ DE MUNTANYA-Maladeta

Sortida d’esquí de muntanya 1-2 d’abril a la Maladeta

Cinquena i última sortida d’esquí de la temporada 2023 del CEP. Ens desplaçarem fins al massís de la Maladeta. Dissabte 1 d’abril sortirem de bon mati per pujar a sopar i dormir al refugi de la Renclusa. Diumenge 2 esta prevista l’ascensió al pic de la Maladeta de 3.312 m.

L’itinerari recomanat per l’aproximació es Vilafranca – Lleida – Graus – Benasque – Llanos del Hospital (aproximadament 3h 35’).

Dissabte 1 d’abril

 1. Aproximació al refugi de la Renclusa, des de Llanos del Hospital. (6 quilòmetres de distància i 400 m de desnivell aprox.).
 2. Llanos del Hospital – Tuca de Paderna – La Renclusa (7,5 quilòmetres de distància i 935 m de desnivell aprox,)

Diumenge 2 d’abril

Ascensió al pic de la Maladeta des del refugi de la Renclusa (1.200 m de desnivell aprox.) per la canal de la Rimaya

Informació general

Allotjament

L’allotjament serà al refugi de la Renclusa, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar). Cal portar, sac prim o llençol, l’allotjament disposa de mantes.

Desplaçament i punt de trobada

La sortida es realitzarà en cotxes particulars.
El punt de trobada dissabte al matí la benzinera Penedès. L’hora de trobada a les 8h puntualment.

Seguretat i requeriments

Per a la seguretat de tots els participants, és obligatori:

– Portar i saber utilitzar DVA, pala i sonda.

– Portar i saber utilitzar el material de seguretat personal com són els grampons i el piolet.

– És obligatòria la llicència federativa en modalitat D o altra assegurança que cobreixi l’activitat d’esquí de muntanya. En cas excepcional de no disposar d’assegurança pròpia es pot sol·licitar una assegurança temporal fins el dia 27 de març. Més tard NO es tramitaran assegurances temporals.

– Valorar que la condició física personal sigui adequada a les exigències de la sortida.

Qualsevol incompliment dels punts anteriors serà motiu per part de les persones que guien la sortida de demanar l’abandonament de l’activitat per tal de no perjudicar el grup.

Cada participant inscrit a la sortida subscriu i accepta els punts descrits.

Es crearà un grup de WhatsApp entre els participants per a la gestió i comunicació de la sortida.

Inscripcions i preus

Preu per als socis/es  del CEP: 47 €

Preu per als NO socis/es  del CEP: 55 €

Període d’inscripcions del 13 al 27 de març per als socis/es del CEP

Del 22 al 27 de març per als NO socis/es del CEP

PROJECCIONS I RESSOPÓ-21 motius per caminar

PRESENTACIÓ DEL DOCUMENTAL 21 MOTIUS PER CAMINARamb la participació de l’autor, Àlex Suàrez

 

“Caminar 21 dies per 21 motius, sentir la llibertat que ens regala la muntanya, obrir esquerdes per construir un país i un món millor”

 

21 motius per caminar

21 motius per caminar és una iniciativa que vaig començar sol i que a hores d’ara ja és de molta gent. Com tot el que he fet a la vida, no podia crear un projecte sense una presència activa de totes les lluites per la llibertat, tots els motius per construir una societat, un país i un món millor. Amb el dret de viure en pau (títol de la cançó del gran Victor Jara) com a fil conductor, engegarem amb el meu gos (el Saüc), una ruta que recorre el sud del Pirineu català -el GR11-, des del Cap de Creus fins a Benás. Una experiència única que feia molts anys que la tenia al cap, però si us soc sincer, sempre havia sabut que l’hauria de fer. Un viatge en què és impossible saber que descobriré durant el camí. Que faràs amb el que trobis o que et farà a tu aquests descobriments. Un viatge on diverses persones i col·lectius ens explicaran els seus motius per caminar.

21 motius per caminar té un triple objectiu: 

 1. Mostrar el meravellós paisatge dels Pirineus per conscienciar a la gent que s’ha de conservar.
 2. Explicar 21 motius, 21 causes que ens faran reflexionar durant el recorregut que faré.
 3. Vendre el màxim de samarretes per poder salvar vides al mediterrani.

 

APADRINA UNA PRESA

APADRINA UNA PRESA

El CEP inicia una campanya de finançament per la nova seu social

Com ja sabeu al CEP estem enfrescats en condicionar totes les zones de la Nova Seu Social situada al C/Pere el Gran número 18.

Tenim el centre boi acabat, però hi ha varis espais que no s’han pogut finalitzar perquè encara ens falta una mica de pressupost.

Parlem dels espais destinats al magatzem de material, el gimnàs i la biblioteca. Aquests espais tant necessaris que faran del nostre local un centre encara més de tothom! Ens fa falta pressupost sobretot pel mobiliari del magatzem, estanteries per la biblioteca i les màquines i material pel gimnàs.

VÍDEO PROMOCIONAL

Necessitem la teva ajuda!

Per ajudar-nos pots apadrinar una de les preses que conformen el nostre rocòdrom. Pots apadrinar-la fent un donatiu de 20 euros a través de la inscripció en aquesta pàgina i efectiu en algun dels nostres centres col·laboradors.

En agraïment a la vostra ajuda, us convocarem a un acte de celebració i us farem entrega d’un regal molt especial! Us anirem informat via mail.

També podràs fer el seguiment de la campanya en aquest mateix apartat. Anirem actualitzant tant els diners recaptats com l’adquisició del material i mobiliari pels espai ja esmentats.

 

Per qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb el centre a través del email:

donaalpinapenedes@cep.cat, per telèfon, o adreçant-vos a la secretaria del centre.

Us deixem aquí els nostres centres col·laboradors:

 • Papereria Kerpe: C/ Pere el Gran, 16
 • Clínica de Fisioteràpia Mònica Guilera: Rambla de la Girada, 77
 • Secretaria del CEP: C/ Pare Martí Grivé, 11 (Horaris secretaria dll-dc-dv 19:30-21:00)                                     *** Properament obertura al nou local

 

 

Noves adquisiscions!!

Gràcies a les donacions rebudes fins el moment, ja hem pogut comprar part de les màquines del gimnàs!

Moltes gràcies a totes!!!

La primera!

Una bicicleta estàtica: augmenta la capacitat cardiovascular, perquè enforteix el cor i els pulmons, afavoreix el flux sanguini i té un impacte positiu en el metabolisme.

Ideal per millorar la condició física!

Moltes gràcies!!!

 

 

 

 

 

Ajuda’ns a fer més nostre el CEP

Totes som CEP!

Moltes gràcies!

 

 

CURSES DE MUNTANYA-Vespre d’Orientació a Viladellops

Vespre d’Orientació a Viladellops

Us presentem un entrenament d’orientació que realitzarem el proper dimecres 29 de març al bonic poble de Viladellops. La cursa està inclosa dins de Lliga d’Orientació Nocturna 2022-23.

Podreu triar entre dos circuits (curt i llarg). Aquest segon serà més corredor, amb més desnivell i més tècnic. La zona és molt variada, amb zona de vinyes, zona boscosa, camins, corriols, fondalades i zona oberta amb desnivell.

Es tracta d’una activitat pensada per a tots el públics, amb ganes de córrer o caminar, amb l’ajuda d’un mapa i per un entorn inmillorable del Penedès, on els habituals de l’orientació també en gaudiran. Amb l’arribada de la primavera i del desitjat canvi d’hora, tindrem l’oportunitat de gaudir de molta estona de claror, amb un format semi-nocturn.

Pels que heu participat mai en aquests entrenaments, el funcionament és molt senzill, veniu quan us vingui de gust, entre 18:30 i les 20:00, us donarem un mapa i haureu d’anar a marcar les balisses senyalades. La durada aproximada de la cursa és de 1-2 hores. Podeu fer l’activitat de forma individual o en grup. I el més important, en arribar, gaudireu d’un petit avituallament.

Informació pràctica

Data: dimecres 29 de març de 2023

Horari inici: des de 18:30 a 20:00

Horari arribada: límit 22:00

Inscripcions

Les inscripcions es realitzaran on-line, tenen un preu de 5 euros per participant i s’hauran de realitzar com a molt tard el dilluns 27 de març.

Circuits

Circuit llarg: 8-10 km lineals. 15-17 controls.

Circuit curt: 4-6 km lineals. 8-10 controls.

Lloc de trobada

A la plaça de la Finca de Viladellops

Aparcament

Per preservar la tranquil·litat de l’entorn, aparcarem fora del poble, a 2 min de la sortida. Intentem compartir cotxes.

Assegurança

Aquesta cursa és un entrenament no oficial, i correu sota la vostra responsabilitat

EXCURSIONISME – GR 270 – CAMÍ DEL LLOBREGAT 10 ena. ETAPA. MARTORELL –SANT BOI DE LLOBREGAT

En aquesta etapa, entrem en una nova zona, on el riu Llobregat entre a la gran plana del Baix Llobregat.

L’horta del baix Llobregat, són  unes de les terres  de les mes fèrtils de Catalunya, malgrat que actualment l’agricultura a passat a ser residual i el seu lloc l’han ocupat les naus de les industries i les vies de comunicació.

Per esmenar aquest dèficit, la Diputació de Barcelona  ha creat la figura del Parc Agrari del Baix Llobregat, que engloba l’espai que hi ha entre el Papiol i la desembocadura del riu al mar.

El parc vetlla pel manteniment de les feines tradicionals com son l’Agricultura de regadiu i la ramaderia, instal·lant al llarg del la ribera del riu plafons explicatius de la flora, fauna, ornitologia etc.

Llocs de pas:

Masia de Can Albareda. Situada a prop de les basses de Can Albareda, a la part final del torrent de Duc. Es tracta una gran masia de tipus basilical catalana, amb pis i unes golfes sobre aixecades data del segle XVI.

El Papiol. La població de El Papiol, S’alça a 160 metres sobre el nivell del mar, en un aflorament rocós que són les últims contraforts  de la serra de Collserola. L’edifici més emblemàtic és el castell, està documentat des de l’any 1.115.

Sant Andreu de la Barca. Deu el seu topònim a la barca que travessava el riu, abans de la construcció del pont de Molins de Rei l’any. 1769. En l’època de la Segona Republicà passa a anomenar-se Aigüestoses.

Pallejà. La població de Pallejà hi viuen actualment 11.500 habitants, i està situada a 41 m, sobre el nivell de mar. L’edifici més emblemàtic de la població es el castell de Pallejà, es tracta d’un gran casal fortificat que data de l’any 1.179.

Sant Boi de Llobregat. La Població de Sant Boi de Llobregat és d’origen molt antic , primer foren els Ibers i després els Romans els que s’establiren a la zona, com a mostra tenim les termes romanes que hi ha al centre de la població. Durant la Segona Republicà  S’anomenava Vilaboi

Actualment a Sant Boi hi viuen 83.000 persones

A Sant Boi a l’edat mitjana, hi havia un pont de fusta per creuar el Llobregat, inaugurat l’any 1.303, una riuada l’enderrocà. Posteriorment s’hi instal·la  un pas de barca, que durant molts anys va substituí el pont, aquest pont,  formava part  de la via Mercadera, aquesta via, tenia l’inici en el port de Barcelona, passava per Sant Boi, Begues, Olesa de Bonesvalls, i la Granada etc  es dirigia cap a l’interior de la península  és coneguda com la carrerada.

Fi de l’excursió

Notes: Cal portar esmorzar,  tornarem a dinar a casa.

La propera etapa  entre Sant Boi i el Delta del Llobregat serà el dia 29 d’abril

Cal inscripció prèvia, portar , esmorzar i aigua pel recorregut,  per dinar tornarem a Vilafranca, doncs el viatge de tornada és curt.

 

ESQUÍ DE MUNTANYA-Terres de Huesca


Sortida d’esquí de muntanya 17-18 i 19 de Març
a terres de Huesca

Quarta sortida d’esquí de la temporada 2023 del CEP. Ens desplaçarem fins a Villanúa (Huesca). Divendres 17 sortirem a la tarda per anar a sopar i dormir a l’alberg de Villanúa. Dissabte 18 esta prevista un ascensió al Pico de Aspe de 2.645 m i diumenge 19 farem una circular als pics Castérau i Paradis des d’Astún.

 

L’itinerari recomanat per l’aproximació es Vilafranca – Lleida – Huesa – Sabiñánigo – Jaca – Villanúa (aproximadament 3h 20’).

Dissabte 18 de Març Pico de Aspe 2.645m

Desnivell positiu: 1.150 m

L’estrella de la Vall d’Aísa, amb una de les baixades més directes del Pirineu. Es va remuntant  des del final de la pista d’Aísa. A la part final es deixen els esquís al Coll i els darrers 80m es fan a peu per neu dura o glaçada, no us deixeu les eines!

https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/ascension-al-pico-aspe-garganta-de-aisa-93105557

Diumenge 19 de març circular als pics Castérau i Paradis des d’Astun

Desnivell positiu: 1.160 m

Bonic passeig amb varis canvis de pells sortint des del parking de l’estació d’Astun i amb la meitat de l’excursió per terres franceses.
https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/circular-a-los-picos-casterau-y-paradis-desde-astun-11-de-ene-2020-45566252

Informació general

Allotjament

L’allotjament serà a l’albergue de Villanúa (accessible en vehicle), en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar). Cal portar, sac prim o llençol, l’allotjament disposa de mantes.

Desplaçament i punt de trobada

La sortida es realitzarà en cotxes particulars.
El punt de trobada divendres tarda  a la benzinera Penedès. L’hora de trobada a les 17:00h puntualment.

Seguretat i requeriments

Per a la seguretat de tots els participants, és obligatori:

–  Portar i saber utilitzar DVA, pala i sonda.

–  Portar i saber utilitzar el material de seguretat personal com són els grampons i el piolet.

– És obligatòria la llicència federativa en modalitat D o altra assegurança que cobreixi l’activitat d’esquí de muntanya. En cas excepcional de no disposar d’assegurança pròpia es pot sol·licitar una assegurança temporal fins el dia 10 de març. Més tard NO es tramitaran assegurances temporals.

– Valorar que la condició física personal sigui adequada a les exigències de la sortida.

Qualsevol incompliment dels punts anteriors serà motiu per part de les persones que guien la sortida de demanar l’abandonament de l’activitat per tal de no perjudicar el grup.

Cada participant inscrit a la sortida subscriu i accepta els punts descrits.

Es crearà un grup de WhatsApp entre els participants per a la gestió i comunicació de la sortida.

Inscripcions i preus

Preu per als socis/es  del CEP: 90

Preu per als NO socis/es  del CEP: 106

Període d’inscripcions del 27 de febrer al 13 de març per als socis/es del CEP

Del 6 de març al 13 de març per als NO socis/es del CEP

Per a més informació: esqui@cep.cat

BTT-Matinal de proximitat Serra i cova del Bolet

Sortida circular de Vilafranca fins a la serra del Bolet, a Font-rubí, passant pel mirador del Penedès i el Coll de la Barraca fins a la carena i la plana del Bolet.
Baixarem tot seguit fins a la cova del mateix nom (queda una mica amagada), seguirem de baixada fins a Sant Quintí de Mediona per tornar a Vilafranca per Riudebitlles, el mirador de la cadira, El Pla i la Granada. La primera part del recorregut fins arribar a la carena acumula quasi tot el desnivell de la sortida, mentre que la tornada vas fent tobogans.
Sortida físicament exigent i tècnicament moderada.

 

Sortida del Parc 11 de Setembre/Creu de la Peregrina a les 08:00 h