Objectius

Aquest és un grup que té com objectiu gaudir de l’alpinisme, de l’alta muntanya, de la natura i de la bona companyia.

Que fem

Sortides en autosuficiència d’excursionisme d’alta muntanya, amb grans desnivells i llarga durada. No fem sortides guiades: els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat.

Les sortides

Fem aproximadament 5/6 sortides l’any coincidint amb els mesos d’estiu (juny, juliol, agost, setembre i novembre). Acostumen a ocupar tot un cap de setmana amb desnivells positius que solen superar els 2.000 m totals. La primera i l’última sortida de la temporada acostumen a ser més assequibles i un bon moment per conèixer el grup si es tenen dubtes.

Qui hi pot participar

Esta obert a tots els socis i sòcies de l’entitat. Cal estar, però, en possessió de la llicència federativa, com a mínim en la modalitat C. Requereix un bon estat de forma i conèixer i estar avesat en les tècniques de progressió en alta muntanya.

L’elecció i preparació de les rutes

Les rutes, se solen decidir l’any immediat anterior segons les preferències dels diferents participants del grup. Cada una de les propostes parteix d’un dels participants del grup que és qui s’encarrega de fer la proposta i penjar-la a la pàgina web del centre. A partir d’aquí, tots i cada un dels participants assumeix individualment i comparteix col·lectivament l’obligació de preparar-la i la responsabilitat de portar-la a bon terme.

La logística

Els desplaçaments se solen fer en cotxes particulars (mirem d’optimitzar el màxim possible el nombre de places que s’ocupen en cada vehicle per tal de reduir despeses i ser el més respectuosos possible amb el medi). Es combinen les estades en refugis guardats, refugis lliures i vivacs. Se sol crear un grup de WhatsApp per preparar i posar en comú cada una de les sortides.