Presentació

La Coral del Centre Excursionista del Penedès es va formar el setembre de l’any 1996 a Vilafranca, capital de l’Alt Penedès. Vilafranca és una vila envoltada de vinyes, que es troba situada equidistant entre les ciutats de Barcelona i Tarragona i separada del mar pel massís del Garraf.

En els seus inicis la Coral es forma per un grup de persones del Centre Excursionista del Penedès. És d’aquí, doncs, d’on ve el nom de la nostra Coral.

L’excursionisme ens fa estimar la terra: les nostres muntanyes, les nostres planes, el nostre mar… i a la vegada ens dóna l’oportunitat de conèixer altres indrets més llunyans. El cant ens fa estimar la nostra cultura: les nostres tradicions, les nostres cançons, la nostra llengua, i també ens permet conèixer-ne d’altres de diferents. I és que l’excursionisme i el cant són dues aficions que enriqueixen a qui les pot gaudir i que a més, ens ajuden a fer país.

A continuació exposem un resum del què hem fet durant aquest curs 2016-17.

2016
SETEMBRE, 29: Petit concert a l’Auditori en el dia del patró de la Policia Local. 
NOVEMBRE, 12: concert “Quan la natura canta”.
DESEMBRE, 18: Concert a Canyelles per la Fira de santa Llúcia.
DESEMBRE, 24: cantada a la missa del gall a santa Fe.

2017
GENER, 28: Repetició del concert “Quan la natura canta”
MARÇ, 26: participció a la caminada contra el càncer, organitzada per caves Vallformosa, cantant a la mitat del trajecte.
ABRIL, durant dos dimarts: gravació d’un CD de nadales.
ABRIL, 21, 22 i 23: intercanvi amb el Cor Olimpia de Palma, Mallorca. Dirigit per Francesc Bonnín. Amb concert del cor mallorquí el dissabte, 22.
MAIG, 13: participació a la trobada de corals de la FECEC a sant Ramon.
JUNY, 21: en motiu del dia de la música, petit concert a la pl. de santa Maria. Acabant el dia amb el sopar de fi de curs de la coral.

Els pròxims dies 13, 14 i 15 d’octubre del 2017, anirem a Palma, Mallorca, en motiu de l’intercanvi amb el Cor Olímpia, de la ciutat de Palma, que van estar aquí el passat sant Jordi.

25 ANYS DE LA CORAL DEL CEP

Diumenge dia 23 d’abril, en plena diada de Sant Jordi, la coral del CEP vàrem fer el nostre concert, a l’Auditori de Vilafranca, per celebrar els 25 anys de fundació de la nostra coral.
Es una satisfacció celebrar una efemèride com aquesta, el 25 aniversari!. 25 anys son molts anys!, 25 anys cantant, 25 anys des de que un petit grup de persones del Centre Excursionista, que gaudien del excursionisme i la natura, van unir les seves passions, caminar i cantar i van crear l’embrió d’aquesta coral.
El títol del concert, GR 25, com els grans recorreguts de muntanya, fa referència aI nostre recorregut particular, 25 anys cantant, fent cultura, fent música com una forma de sentir la vida, i sobretot de gaudir cada dia amb cada nota, creant sentiment de grup, de pertinença a un territori, a una tradició, a un país. I fent-nos creure en un món millor !
Pel concert vam preparat un seguit de cançons que ens agraden, algunes pel seu missatge (cantem a favor de la pau, de l’amistat, de la justícia social…) D’altres perquè ens transporten en el temps, i d’altres, senzillament perquè la seva música ens té el cor robat
També vam tenir cançons de record per els nostres companys cantaires que ens van deixar massa aviat i que portem dins del nostre cor.
Sota la direcció de la Imma Vinyes, autèntica impulsora de la coral, amb el seu bon mestratge i la seva empatia, la coral vam interpretar les cançons amb alegria i entusiasme i ens vàrem sentir acompanyats i amb tot el suport d’un públic entregat que amb els seus aplaudiments i corejant els nostres cants ens van transmetre entusiasme i estima.