Presentació

Amb aquest tram de camí de Vilafranca del Penedès a Sant Jaume dels Domenys, el Centre Excursionista del Penedès vol facilitar que la gent de Vilafranca i rodalia que vulgui fer el tradicional camí a la capital jacobea pugui sortir a peu de casa seva i arribar a Sant Jaume dels Domenys. Des d’aquí continua un altre tram, també senyalitzat, que arriba a Vila-rodona i enllaça amb el branc del Camí de Sant Jaume de Catalunya que surt de Tarragona.

L'itinerari que es proposa té l'origen en l’evidència històrica que existia una via de pelegrinatge que passava per dins del Penedès. La referència més antiga d’aquesta via la trobem al Llibre vermell de Montserrat, un manuscrit del segle XIV que inclou un recull de cants i danses dels pelegrins que arribaven al monestir. Concretament, en algunes estrofes de la cançó “Chanson nouvelle” s’esmenta el pas per les poblacions de Tarragona, el Vendrell, Vilafranca, la Granada, Pierola, Collbató i el monestir de Montserrat.

El camí, a més de l'origen que el motiva, també respon a components de tipus cultural, turístic i esportiu. Proposa al practicant gaudir d'una etapa caminant o amb bicicleta per un traçat suau i accessible amb contacte permanent amb la natura i permet conèixer les poblacions i els elements singulars que es troben durant el trajecte i el paisatge que l'envolta.

Link de Wikiloc
Descarrega't el Llibret
Descarrega't l'arxiu GPX